Skip to main content

 

A Tesco online vásárlói újratölthető palackokban rendelhetik meg a ketchupot és az üdítőket is a brit szupermarket lánc kísérleti szolgáltatásának részeként, aminek célja a műanyag csomagolásokból származó hulladék mennyiségének csökkentése – írja a Reuters.

A Tesco a Loop hulladékkezelő társasággal kötött együttműködést, és ez lehetővé teszi az online rendelők számára olyan újratölthető termékek vásárlását,

mint a Heinz ketchup, a Coca-Cola üdítő, a Nivea testápoló, a Danone joghurt vagy a Persil mosópor.

Tavaly a Carrefour francia áruházlánc, szintén a Looppal közösen, vezetett be hasonló szolgáltatást.

A vásárlók rendelésenként letéti díjat fizetnek minden Loop újrahasznosítható csomagolásért, amit használat után a vállalat által kihelyezett 2.500 gyűjtőhely valamelyikében leadhatnak, visszakapva e díjat, vagy, ahogy írja a startlap.hu, a termékek felhasználása után szólhatnak a DPD-nek azaz egy kooperáló futárszolgálatnak, hogy jöjjenek és vigyék el a zsákban lévő szemetet. Ezt követően egy higiéniai és élelmiszerbiztonsági cég, az Ecolab tisztítja a csomagolásokat egyes DHL-raktárakban, majd újra felhasználják azokat – írja a BBC.

A A Tesco a Loop arra törekszik, hogy az újrahasznosítható csomagolások az összes áruházakban elérhetőek legyenek 2021-ig. A brit áruházlánc tavaly ígéretet tett arra, hogy 2020 végére egymilliárd darab műanyag csomagolást távolít el brit áruházaiból.

A startlap.hu kifejtette még azt is, miszerint a környezetvédők üdvözölték a hírt:

“Az eldobható csomagolás cseréje újratölthető tartályokkal, palackokkal nem csak segíti a műanyagszennyezés megakadályozását és a vadon élő állatok védelmét” – kezdte Louise Edge, a Greenpeace-től, hozzáfűzve: hozzájárul az erdők védelméhez is, csökkentheti az üvegházhatású gázokat, tehát abszolút nyereséges a környezet számára. A világban már egyre több cég igyekszik újrahasznosítható csomagolásban tárolni a termékeit, illetve a szupermarketek egymás után próbálják ki az újrahasznosítási és újratöltési programokat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5