Skip to main content

 

Évente több, mint 100.000 tonna csirketoll keletkezik évente Nagy-Britanniában, hisz a szigetlakók 945 millió szárnyast fogyasztanak el évente. Kutatók most olyan újrahasznosítási eljárással próbálkoznak, mely révén a csirketoll a műanyagok alternatívájává válhatna.

A csirketoll lehet az új szuperanyag brit kutatók szerint, hisz az anyag nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik, adott hírt minderről a Hír Tv nemrég.

hirdetés

A fókuszba került hétköznapi toll megvédi a jószágot a környezeti hatásoktól, szuperkönnyű, vízlepergető, egyébként pedig még le is bomlik. A világon mindenhol rendelkezésre áll, ráadásul újra és újra termelődik.

Eleddig csak csak kisértékű fehérjetáp készült belőle állatok etetésére vagy egyszerűen a szemétdombra került, és bár lebomlik, mégis terheli a környezetet.

A brit kutatók kísérleti eredményei biztatók, jelenleg az eljárás finomításán dolgoznak, így az új szuperanyag alternatívája lehet a környezetszennyező, le nem bomló műanyagoknak.

A kutatók szerint legfőképp az építőiparban válthatja ki az olaj felhasználásával készült szigetelőket, de felhasználható máshol is, így a tudósok nagy reményeket fűznek a csirketollhoz.

A Hír Tv tudósítása ide kattintva érhető el.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5