Skip to main content

Mindkét állítás igaz, hulladékból kihozható az az egérfogó, mely még, szemben a hagyományos csapdákkal, az állatot is életben hagyja. Mi kell hozzá?

Gyakorlatilag egy üres petpalack, hurkapálca és egy vödör, no meg egy „felhajtó”, ahol az egér megközelítheti a palackra kent ételmaradékot. A rágcsáló, uis bármilyen ügyesen mászó emlősállat is, nem képes ellenállni a fizika törvényeinek, így csak beleesik a vödörbe, akárhogy is próbál megkapaszkodni.

De talán nézzük meg a videóban a szerkezetet, hogyan is funkcionál, úgy mindjárt érthető, mi is a működési elv. A csapda különösebb útmutató nélkül is könnyedén összeállítható, így instrukciókat nem adunk.

Ha az egeret megfogtuk, rögvest szabadon engedhető, így a rágcsáló élete is megmenthető, megnyugodhatunk. Borzasztó látvány uis a hagyományos egérfogókban kimúlt állat, mely nyilván komoly haláltusát vívhatott, mielőtt elpusztult.

A szabadban az egér élheti addig megszokott életét, hacsak nem válik a vadak táplálékává. Vagy a macskánk eledelévé, hisz évezredek óta ez az állat a házi ellensége a kis kártevőknek. Mást tehát nem is kell tennünk, mint naponta megtekinteni ötletes egérfogónkat, van-e „termés”, különben az állat elpusztulhat az éhségtől, a szomjúságtól.

Forrás

Kép: http://commons.wikimedia.org/wiki/File

TOP 5