Skip to main content

Mark Oliver, egy brit művész, aki kizárólag hulladékból alkotta meg rovarok egy olyan, kitalált alfaját, ami kellőképpen alkalmazkodott a mai, gépesített, modern világunkhoz. 

Könyvek borítói, konzervdobozok darabkái, szemüvegalkatrészek, óramutatók alkotják ezeket a kitalált lényeket.

hirdetés

Kérdés, hogy ezek az akár ékszerként is használható rovarok csak a képzelet szüleményei-e, vagy Mark Oliver elles egy-egy alakot, csáp- vagy lábméretet a természettől.

Vélhetően igen, hisz a rovarok alakja, mérete erre utal, konkrét bogár azonban nem ismerhető fel. Ez azonban egy további kérdést is felvet. Hogy lehet megtalálni azokat a miniatűr hulladék alkatrészeket, melyek szárnyként, potrohként, avagy csápként, lábként funkcionálhatnak.

Egyes esetekben ez könnyen megtörténhet, hisz egy drótból, melyen egyéb tárgy, pl. egy dióda is megtalálható, könnyen alakítható, míg egy potroh vagy egy szárny megalkotása már nehezebb feladat elé állítja az alkotót, de mint látható, valósággal "szárnyal a fantázia".

A hulladékokból felépített rovarok tehát nem mindenben felelnek meg a "szisztematikus másolásnak", de természetesen így is remekbe szabott darabok, hű tükörképei az alkotói fantáziának.

További fotók az egyedi bogarakról itt tekinthetők meg.

Forrás

TOP 5