Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Németországban pár éve vált ismertté egy nyugdíjas férfi, akiről sokan azt feltételeznék, hogy szerényen él, mivel kukákban guberál, vagy mások kidobott holmijait hordja, de igazából nem szegény. Sőt! 

Minden relatív, így amikor nemrég egy cikket írtak a nyolcvanéves nyugdíjasról az ODDITYCENTRAL lapban, a férfi bankszámláján csak 15 euró maradt, de épp azért, mert akkor vette meg 700 000 euróért a tizedik ingatlanát, illetve közben 100 000 eurót is befektetett, hogy szedje a kamatait, adott erről hírt az nlc.

hirdetés

A Daarmstadtban élő férfi a lapnak elmondta, hogy egész életében takarékoskodott, illetve jelenleg sincs valójában sok pénzre szüksége, hogy fedezze a napi kiadásait, majd hozzátette, gyakran fogyaszt a szemétben talált, mások által kidobott ételt. Elmondta még azt is, hogy összegyűjt olyan dolgokat is, amit a hajdani tulajdonosok már meguntak és a kukába dobtak.

„Időnként veszek egy kis olajat sütéshez vagy valami hasonlót, ha kimerülnek a készleteim, de a legtöbb ételmiszert a szemétből gyűjtöm össze. Az emberek rendkívül pazarlók, amit az is jól mutat, hogy amit kidobnak, abból akár egy egész család jól lakhatna. Például vásárolnak egy csomag kolbászt, egyet elfogyasztanak, a többit meg kidobják, ha már nem kell” – nyilatkozta.

Mindennapok és költségek, takarékoskodás

A férfi hajdanán villamosmérnökként dolgozott, így havonta 3756 eurónyi nyugdíjat kap, élelemre azonban csak 5 eurót költ havonta, illetve állja az internetelőfizetés fix költségét. Mobiltelefont ugyanakkor nem használ, mert az 10 eurót emésztene fel minden hónapban.

A lapok először 2021-ben írtak a férfiről, amikor még csak (vagy már) hét ház és két lakás volt a tulajdonában, a bankszámláján pedig 500 000 eurót tartottak nyilván, vagyona azonban azóta is csak növekedett. Életfelfogása rendkívül egyedi, amit az is jellemez, hogy csak olyan ingatlanokat vesz meg, melyek biciklivel is megközelíthetők.

Természetesen ennyi ingatlanban mindig elromlik valami, a híbát ugyanakkor ő javítja minden esetben, szerelőre nem költ. Van azonban olyan ingatlan is a tulajdonában, amit nem ad bérbe, mert a bérleti díj kevesebb lenne, mint a fenntartás költsége.

Guberálás a hét minden napján

Heinz B. naponta járja be kerékpárral Daarmstadtot és semmi mást nem csinál, mint guberál. Amit begyűjt, azt elcseréli a szomszédokkal arra, ami épp neki kellene. 

A férfinek nincs családja, csak pár rokona, azok azonban nem valószínű, hogy ki tudnák fizetni az örökösödési illetéket, ha a nyugdíjas rájuk hagyná az ingatlanokat, így az is elképzelhető, hogy bérlők öröklik majd a házakat vagy a lakásokat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy hölgy 15 éve él pénz nélkül

Lakókocsiból indult, extrém takarékoskodási módszere miatt mégis milliomossá vált a szegény nő

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by the blowup on Unsplash

TOP 5