Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékának kezelése és újrahasznosítása kiemelten fontos a környezet és az erőforrások védelme szempontjából.

A Romániában működő Green Group vállalat példamutató munkát végez, hiszen több mint egymillió mobiltelefon begyűjtését követően 34 kilogramm aranyat, 350 kilogramm ezüstöt és 15 kilogramm palládiumot nyert ki a készülékekből, írja a MASZOL.

hirdetés

Ezek a nemesfémek, mint ismeretes, újra felhasználhatók más elektronikus vagy ipari termékekben.

A vállalat elemzése a fogyasztói szokásokról

Romániában a fogyasztók gyakran megtartják régi mobiltelefonjaikat, de sajnos az is gyakran előfordul, hogy nem mindig a megfelelő helyre, pl. a vegyes hulladék közé dobják a készülékeket.

„Az elektronikus termékek élettartama változó. A fogyasztók a mobiltelefonokat például rövid időközönként cserélik, míg a nagy háztartási készülékek hosszabb ideig vannak használatban. A garancia lejárta után sokan azonnal kicserélik a mobilokat, legyen szó új technológiák előnyeiről vagy mert a mobil kiment a divatból.“ - mondta el az Agerpres hírügynökségnek Mihaela Sofronea, a Green Group PR-menedzsere.

Fontos az újrafelhasználás

Az arany kiváló vezetőképességgel rendelkezik, és alakíthatósága lehetővé teszi, hogy vékony lemezekké alakítsák át és beépítsék az okostelefonokba, így változatlanul nagy szükség mutatkozik rá a gazdaságban. A környezet és az erőforrások védelme érdekében azonban fontos, hogy szelektíven gyűjtsük a hulladékot, és így támogassuk az újrafelhasználást, ezen belül pl. a román vagy más cég ezirányú kezdeményezését.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Akár milliókat is érhet a fiókjában lapuló régi mobiltelefonja

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Jingming Pan on Unsplash

TOP 5