Skip to main content

 

Nevetségesen hangzik, de működik. Az Airbnb mintájára itt az Airpnp, ami a szorult helyzetbe jutottakon segít.

Mit csinál, ha az otthonától távol jelentkeznek fiziológiai szükségletei? Természetesen ott vannak a higiéniai aggályokat felvető nyilvános WC-ék, vagy a vendéglők, kávézók, ahol rossz szemmel nézik, ha nem fizető vendég használja az illemhelységet, ezért aztán a legtöbben fogyasztanak is valamit, miközben valójában csak a dolgukat végeznék. Erre a problémára kínál megoldást az Airpnp, aminek már a neve sokat elárul működéséről - írja a socialdailly.com

Az Airbnb szállásközvetítő oldal mintájára működő – és nevében is emlékeztető – startup New Orleans-ből indult, ahol 1837 óta rendezik meg az Egyesült Államok egyik legnagyobb fesztiválját, a Mardi Grast, melynek keretében többszázezer ember masírozik az utcákon. Itt – mind minden nagyszabású városi rendezvényen – komoly logisztikát igényel a mobil mellékhelységek telepítése, amelyek ugyan részlegest megoldást nyújtanak, de képtelenek ekkora tömeg igényeit kiszolgálni, így ilyenkor jön az úgynevezett „tilosban vizelés”, minek következtében sokan töltik a rendezvény utáni hétvégét a megyei börtönben.

hirdetés

A problémában egyből meglátta az üzleti lehetőséget Travis Laurendine és Max Gaudin, akik a 2014-es fesztiválra előálltak alkalmazásukkal, amire bárki regisztrálhat, akár felhasználóként, akár bérbeadóként. Utóbbiaknak fel kell tölteniük egy képet saját illemhelyükről, adni egy rövid leírást, valamint feltüntetni az egyszeri használat árát. Ezek után, ha valaki bajba kerül a környéken, és elindítja az alkalmazást, azonnal megtalálja az általuk kínált lehetőséget. A fesztiválon való sikeres debütálás után, ma már az világszerte is elterjedt a mellékhelységet bérbeadók száma, főleg Európában és az Egyesült Államokban. A buzzfeed újságírója, Joe Bernstein New Yorkban ki is próbálta a szolgáltatást, vegyes tapasztalatokkal. Az egyik 5 dolláros könnyítése mellé fél órás beszélgetést is kapott, míg egy másik helyen útbaigazítás járt az 1 dolláros szolgáltatás mellé, de összességében pozitív tapasztalatokkal távozott mindkét helyről.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5