Skip to main content
világűr szex tilos

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A Cranfieldi Egyetem tudósai nem ajánlják a szexet az űrben, adott hírt erről az IFLScience

Mivel keveset tudunk az űrbéli szexről, a fogantatásról, azaz a szaporodás kezdeti fázisáról, David Cullen brit tudós és kollégái egy friss tanulmányban arról számoltak be, miszerint kockázatos lehet a szex a Földön kívül.

hirdetés

Az űrturizmus miatt egyre több lesz az űrturista

Az űrturizmus miatt egyre több lesz az űrturista, hisz ez a kialakulóban lévő üzletág nagy profittal kecsegtet, és nyilván lesz köztük olyan utazó is, aki igényelné a szexuális együttlétet a csillagok közt is.

Bár jelenleg az űrutazást csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, a tömegturizmus elterjedésével sokkal olcsóbbak lehetnek az űrbéli kirándulások, így a veszély a mikrogravitáció és a sugárzás miatt potenciálissá válhat.

Mindezek következtében a tudósok nem tudják megbecsülni, milyen biológiai, társadalmi és gazdasági következményekkel lehet, kell majd számolni.

Éppen ezért a kutatók azt kérik a születendő iparág illetékeseitől, hogy a turistákat tájékoztassák a veszélyről, mielőtt azok útnak indulnának, és tartalmilag megfelelő nyilatkozatot írassanak alá velük, hogy mindezt tudomásul vették.

A tájékoztatás kiterjedhet a fogamzásgátlók használatára is, e szerek használatát azonban még nem vizsgálták a tudósok, milyen hatással bírnak az űrben.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Hatalmas vagyonokat lehet keresni a világűrben, de van egy óriási kockázat is

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: Photo by NASA on Unsplash 

TOP 5