Skip to main content
rezsi költségviselés mumsnet.com

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Érdekes bejegyzés jelent meg a mumsnet.com oldalon, ami hamar vitát generált, a vélemények megoszlanak. 

Ki fizesse még a rezsit?

Egy brit anyuka a hivatkozott oldalon arról írt, hogy megkérte a lányát, több pénzzel szálljon be a rezsibe, mint korábban. A lány finoman szólva sem értett egyet a javaslattal.

hirdetés

A történet még hónapokkal ezelőtt kezdődött

A tini tavaly betöltvén 18. életévét egy szupermarketben kezdett el dolgozni, 800 fontot (340.000,-Ft) keresve havonta. Arról, hogy mihez akar kezdeni a nagybetűs életben, még nem döntött.

A munkavégzés egy plusz kedvezménnyel járt, a lány és az anyuka kedvezményesen vásárolhatott a boltban, ami jelentős megtakarítást eredményezett a kosztpénz elköltése során.

Ezen felül az anya 50 fontot kért és kapott a gyermektől, hogy ő is hozzájáruljon a költségek viseléséhez. Bár a tini teljesített, mindez azt eredményezte, hogy hóvégén a lánynak több pénze maradt, mint a szülőnek.

A gyermek azonban új munkahelyen kezdett el dolgozni, mert összeveszett a főnökével, illetve azért is váltott, hogy ugyanott, egy gyorsétteremben dolgozzon, ahol a fiúja is.

Mivel a korábbi kedvezményes vásárlás lehetősége megszűnt, az anya emelni szerette volna a hozzájárulás költségét, 50-ről 75 fontra.

A lánya a kérést visszautasította, egyben csúnyán összevesztek. Hogy hogy zárult a vita, megegyeztek-e mégis csak a közös költségviselésben, arról már nem szóltak a hírek.

Különböző vélemények

A poszt alatt sokan hozzászóltak a történethez, volt, aki egyetértett az anya kérésével, volt, aki nem. Akadt olyan kommentelő is, aki újabb „egyeztetést“ javasolt...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Ahogy betöltötte a 18-at, az anyja rögtön bérbe adta neki a saját szobáját

A szülők jogi úton rakatták ki otthonról 30 éves gyereküket

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: Photo by JC Gellidon on Unsplash 

TOP 5