Skip to main content
Jeff Bezos jótékonykodás

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

A világ negyedik leggazdagabb emberének vagyonát mintegy 122 milliárd dollárra becsülik

Bezos a vagyonát a klímaválság elleni küzdelemre és a társadalmi egységért és jólétért dolgozó emberek támogatására tervezi fordítani - bár konkrét neveket nem említett.

hirdetés

Az Amazon alapítójának vagyona az amerikai Forbes szerint jelenleg 122 milliárd dollárra becsülhető, így ő a világ negyedik leggazdagabb embere

- írja a Business Insider nyomán a Forbes.hu.

Egyelőre még csak a pénz elajándékozásának technikai részleteit dolgozzák ki, azt nem tudni, kikhez fog kerülni a jókora összeg.

A milliárdos és partnere, Lauren Sanchez egyébként a napokban adományozott százmillió dolláros (39 milliárd forintos) díjat Dolly Parton amerikai countryénekes és filantróp számára. A Courage & Civility elnevezésű díjjal olyan vezető személyiségeket ismernek el, akik bátor és humánus megoldásokat szorgalmaznak.

Korábban egyébként hangosan bírálták Bezost, amiért nem szállt be a The Giving Pledge-be, a világ leggazdagabb embereinek közös vállalásába. A kezdeményezést Warren Bufett Bill Gatesszel közösen hívta életre, a csatlakozók vállalják, hogy halálukig vagyonuk javát jótékony célokra fordítják. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Elképesztő összeget adományozott Jeff Bezos a klímaváltozás elleni harcra

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Daniel Oberhaus - Own work, CC BY 4.0, - wikimedia

TOP 5