Skip to main content

Legoland Deutschland befektetés 

Különös eredményre jutott egy friss orosz kutatás, amely rámutatott, a Lego egy kimagaslóan jó hozammal és értékállósággal rendelkező befektetési eszköz. A használt Legók ugyanis erősebb éves növekedést produkálnak, mint az arany, a műtárgyak vagy a bor.

Egy nemrég közzétett kutatás szerint a használt Legók piaca évi 11 százalékos emelkedést produkál. Ez pedig gyorsabb növekedési ütem, mint amilyet például az arany, a részvénypiac, a kötvénypiac, a gyűjtői bélyegek vagy a borok mutatnak – írja a The Guardian.

hirdetés

AZ OROSZORSZÁGI HIGHER SCHOOL OF ECONOMICS KUTATÓI ARRA JUTOTTAK, HOGY EGYES KÜLÖNLEGES TERMÉKEK SOKKAL JOBB BEFEKTETÉSEKNEK BIZONYULNAK A HAGYOMÁNYOS ESZKÖZÖKNÉL.

Még akkor is, ha ezek elsőre komolytalannak tűnhetek – mint a használt Legók, a Barbie babák, a szuperhős figurák vagy a modellvasutak.

Noha a gyűjtői befektetési eszközökkel foglalkozók elsőre csak olyan tételekben gondolkodnak, mint az ékszerek, az antik tárgyak vagy a műtárgyak, a használt Legók piaca hasonlóan nagynak és jelentősnek számít.

A KUTATÓK HANGSÚLYOZZÁK, TÖBB TÍZEZER ÜZLETET KÖTNEK A HASZNÁLT LEGÓK PIACÁN, MIKÖZBEN EZT A TERÜLETET A HAGYOMÁNYOS BEFEKTETŐK NEM IS ISMERIK.

A kutatás 1987 és 2015 között vizsgálta összesen 2322 Lego szett árát, és arra jutott, hogy a legértékesebbek között főként Star Wars szettek találhatók, de a Tádzs Mahal is kiemelkedően drágának számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrása: wikipedia

TOP 5