Skip to main content

Space Port Japan Association űrkikötő Japán 

Egy japán építészekből álló csapat a 2018-ban létrehozott Space Port Japan Association (SPJ) égisze alatt izgalmas és lenyűgözően látványos koncepciót tervezett egy futurisztikus, négyszintes űrrepülőtér számára, amely a Tokiói-öböl partjainál, egy mesterséges szigeten feküdne a japán főváros szomszédságában.

koncepció egy hagyományos repülőtér elrendezését tükrözi - azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy kapuinál nem hagyományos repülőgépek, hanem űrrepülők kötnének ki. A mesterséges szigetet a szárazfölddel egy többsávos út kötné össze.

hirdetés

A tervezők hatalmas napelemes borítást terveztek az épületkomplexum fölé, melyet teraszok, szabadtéri kertek vagy akár termőföldek szakítanak meg sziget-jelleggel - írja a tervezést végző Noiz Architects cég.

KÉT TORONY EMELKEDIK KI A NAPELEMES BORÍTÁSBÓL, AMELY A FORGALOMIRÁNYÍTÁST VÉGZI, EGYFAJTA MODERN VILÁGÍTÓTORONYKÉNT, HOGY AZ ŰRKIKÖTŐ MESSZIRŐL FELISMERHETŐ LEGYEN.

A tervek szerint, a felső szinten az utasok követhetik a különböző űrrepülők fel- és leszállását, amelyek egy kétórás, mini-űrutazásra viszik az utasokat.

Emellett a létesítmény az űrkutatást és az egyéb üzleti tevékenységet is támogatná, sőt, az utasok szórakozhatnak is, megszállhatnak szállodában, meglátogathatják a mesterséges sziget művészeti múzeumát, de edzőteremben, akvarisztikai élményparkban, vagy akár egy filmszínházban is eltölthetik idejüket.

Két torony Space Port Japan Association

A SPACEPORT JAPAN AZONBAN EGYELŐRE NEM TÖBB EGY GYÖNYÖRŰ SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKÁNÁL.

Az SPJ mindenesetre reméli, hogy a koncepciót a lehető leghamarabb a valóságban is szolgálhatja az ország űriparának bővítését. Az űrkikötő terve ugyanis korántsem öncélú: azzal Japán arra készül, hogy meghatározó szereplője lehessen az egyre nagyobbra növő űriparágnak.

A mostani kalkulációk szerint, a szektor teljesítménye már eléri az évi 4000 milliárd jent (1 jen kb. 3 forint), de a következő három évtizedben legalább 10.000 milliárd jenre növekszik majd.

Forrás: Futurism.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: A japán űrkikötő látványterve - FORRÁS: SPACE PORT JAPAN ASSOCIATION, DENTSU, CANARIA AND NOIZ ARCHITECTS

TOP 5