Skip to main content

arany Szibéria 

A legnagyobb orosz aranykitermelő cég, a Polyus PJSC bejelentette, hogy a legfrissebb vizsgálatok szerint a szibériai Sukhoi Log még feltáratlan aranylelőhelye a világ legnagyobb készletét rejti.

A nemzetközi sztenderdek alapján készült felmérés szerint 40 millió unciányi rejlik ezen a helyen ebből a nemesfémből. Átlagosan számítva, a földben tonnánként 2,3 gramm arany található – írja a Bloomberg.

hirdetés

MINDEZEK ALAPJÁN EZ A LELŐHELY OROSZORSZÁG ARANYKÉSZLETEINEK TÖBB MINT AZ EGYNEGYEDÉT TESZI KI.

Nagyobb mennyiségről van szó, mint amennyit a Seabridge Gold bányaipari társaság két óriási projektje, a kanadai KSM, illetve az alaszkai Donlin Gold keretében lehet a felszínre hozni.

A Polyus egyelőre azonban a kisebb kitermelési projektekre koncentrál, és a Sukhoi Lognál található készletek kitermelésére az idei év végéig készül el az előzetes megvalósíthatósági tanulmány.

AZ OROSZ BÁNYAIPARI CÉG KÖLTSÉGEI ELÉRHETIK A 2,5 MILLIÁRD DOLLÁRT, ÁM CSERÉBE AZ ÉVES KITERMELÉS AKÁR 1,6 MILLIÓ UNCIA ARANY IS LEHET.

A készlet kibányászását célzó beruházás 2023-ban kezdődhet meg, amelynek során többek között egy kormányzati támogatással épülő önálló repülőteret is létrehoznak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5