Skip to main content

 

Nyolcórányira a Szilícium-völgy forgatagától található Monterey, az a közösség, ahol a technológiai cégek vezetői megpihenhetnek a természetben – ehhez azonban mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

A Walden Monterey-t 2016-ban alapította Nick Jekogian, aki egy 609 hektáros területet vásárolt fel, és egy olyan természetközeli közösséget hozott létre, mint a korábbi generációk számára a golfklub, csak ezúttal a millenniumi generáció techzsenijeinek.

hirdetés

A területen 22 otthon kiépítését tervezték: az ehhez kellő telkek 5 millió dollárba (1,4 milliárd dollár) kerülnek, amiből tavaly novemberig hármat már el is adtak. A vásárlást követően a tulajdonosok több mint húsz építésszel dolgoztathatják ki otthonukat – akiket maga Jekogian válogatott össze.

A felvásárlás előtti legfontosabb tétel azonban a hely meglátogatása, Jekogian azért invitálja ide a leendő tulajdonosokat, hogy kellően megismerjék a területet, és megtapasztalhassák, milyen a valódi természet.

Ráadásul most új, modern technikákat használó otthonok is elérhetőek lesznek. A Lathi Sayigh által alapított design stúdiót, a DFA-t azért kereste meg a közösség, hogy megtervezze a jövő otthonait.

A 3D nyomtatóval készült önfenntartó házak 28 négyzetméteresek, bárhová elmozdíthatóak, napelemekkel és szélturbinákkal tölthetőek a Tesla akkumulátorok, és egyenként 250 ezer dollárba (70 millió forint) kerülnek.

Sayigh elmondta a Business Insidernek, hogy nemcsak a Walden Monterey közösség jövőjét látja az innovatív épületben, hanem az építkezések következő generációját is.

A Galini névre keresztelt otthonok 97 százalékban megújuló anyagból állnak, és akár hat hét alatt el is készülnek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: waldenmonterey.com 

TOP 5