Skip to main content

 

Az IBM Watson szoftverére épült az a tanársegéd, aki öt hónapon keresztül intézte a Georgiai Műszaki Egyetem hallgatóinak ügyeit.

A Georgiai Műszaki Egyetem hallgatóinak fel sem tűnt, hogy öt hónapig valójában egy mesterséges intelligencia volt az egyik tanársegéd.

hirdetés

A Jill Watson névre keresztelt robot az IBM Watson szoftverére épült, és tesztelési céllal vetette be az egyetemen Ashok Goel professzor.

Jill Watson végzős diákoknak segített intézni az ügyeiket január óta. E-mailes és fórumos üzenetekre válaszolt,és még időpontokra is figyelmeztette a hallgatókat.A diákok elmondása szerint a digitális asszisztenstől érkező levelek hétköznapi és pontos üzeneteknek tűntek, sokszor még szlenget is használt.

A dolog egyáltalán nem tűnt fel nekik, viszont gyanúsnak tartották, hogy a levelekre mindig pár percen belül választ is kaptak. Az egyik diák arra tippelt, hogy egy egyszerű, barátságos tanársegéd lehet, aki épp a doktoriját írja.

Jill Watsont az egyetem kutatói készítették fel a feladatra, mielőtt élesben bevetették.

Ehhez több mint 40 ezer bejegyzést tápláltak belé a hallgatói fórumokból, ebből tanulta meg a szoftver, hogy mi lehet a megfelelő válasz egyes kérdésekre.

A diákok egy félévben általában tízezer bejegyzést is írnak az egyetem fórumára, ezért a rutinszerű válaszadás jelentős időt von el az oktatóktól. A kísérletet szeretnék később is megismételni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: Film4

TOP 5