Skip to main content

 

Ingyen kapnak önkormányzati telket Jászapátiban a letelepedni szándékozó és a családi otthonteremtési kedvezmény feltételeinek megfelelő családok - közölte a település vezetője. Az erről szóló rendelettervezetről csütörtökön tárgyaltak.

Farkas Ferenc (Fidesz-KDNP), a mintegy kilencezer lakosú Jászapáti polgármestere elmondta: jelenleg tizenkét, családi ház építésére alkalmas, 640 és 1350 négyzetméter közötti, 1-2,5 millió forint forgalmi értékű önkormányzati telket tudnak felajánlani az érdeklődőknek, de igény esetén bővítik a lehetőségeket.

hirdetés

Önkormányzati tulajdonban vannak még belterületi, de mezőgazdasági kategóriába tartozó ingatlanok, amelyeket átminősítés után szintén fel tudnak ajánlani - tette hozzá. Ezen kívül az iparűzési adó felhasználásával, elhagyott, régi házakat is megvásárolna az önkormányzat, és ezeket felkészítés - például bontás - után építési telekként adnák a pályázóknak.

Munkaerőhiány a Jászságban

Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta:a jászapátiak is kaphatnak az önkormányzattól ingyen telket,ha megfelelnek a csok feltételeinek. Farkas Ferenc kiemelte: a Jászságban, Jászberényben munkaerőhiány van és a Jász-Plasztik Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan Jászapátiban is óriási igény lesz még több munkaerőre. Ezzel kapcsolatban szólt arról, hogy a jászapáti ipari parkot tovább bővítik, folytatják az eddig sikeres munkahelyteremtést.

Ide kattintva pedig olyan magyar falvakról olvashatunk, melyek szintén megőrizték örökségüket, hajdani szépségüketés „városképüket”...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5