Skip to main content

 

2017-ben vége lehet az Európai Uniónak a jelenlegi formájában - írja a VS.hu az EU csúcsszerveinek tisztviselőivel folytatott háttérbeszélgetésein hallott információk alapján.

A portál több forrással történő beszélgetés alapján azt írta:

hirdetés

 
  • Az egyik állítólagos forgatókönyv szerint 2017-ben lehet vége az Európai Uniónak a jelenlegi formájában.
  • Ekkor ünneplik a Franciaország, Németország, Olaszország és a három Benelux állam által aláírt szerződések 70. évfordulóját.
  • Ennek értelmében ezek az országok tovább mélyítenék a jelenlegi együttműködést, politikailag, és a szociális rendszereik összehangolásával.
  • Ezzel lerázhatják a 2004-ben és 2007-ben csatlakozott országok magukról, így a kelet-európai tagállamokat is.
  • A spanyolok, a skandináv államok és Ausztria is szinte bizonyosan csatlakozna a Hatokhoz.
  • A lap forrása szerint alapjaiban rendült meg a német kormány bizalma Lengyelországban mint hosszú távú és kiszámítható szövetségesben.

Arról a lap nem írt, hogy milyen szerepet szán az EU Nagy-Britanniának, vagy Nagy-Britannia az EU-nak. Úgy látszik, ez külön fejezet lesz 2017-ben.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy 2017-ben Németországban és Franciaországban is választások lesznek. A kampány során pedig előkerülhet a korrupt keleti tagállamokkal való kampányolás.

Mi lesz a pénzekkel?

A portál emlékeztet arra is: az idén elkezdenek tárgyalni a 2020 utáni hét éves uniós fejlesztési ciklus pénzeiről. Brüsszelben a támogatások felülvizsgálatáról hallani, de a magyar kormány is azzal számol, hogy 2020 után gyakorlatilag nem lesznek igénybe vehető uniós támogatások.

A vs.hu teljes cikke ide kattintva olvasható.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció, brüsszeli óratorony, forrás: pixabay

TOP 5