Skip to main content

 

Kemencét építettek a szentesi nappali pszichiátriai intézmény ellátottjai. Használaton kívüli kéményeket bontottak le, abból került ki az építőanyag zöme.

Nyáron PET-palackból állítottak össze egy növényházat a Szentes Gondozási Központ nappali pszichiátriai intézményének ellátottjai. Paradicsomot és paprikát termesztettek. Az elszáradt töveket nemrég szedték fel.

hirdetés


– A közösségi munka összekovácsolta a kis csapatot. Többen a növénytermesztéssel is ekkor ismerkedtek meg. Azóta már heten helyezkedtek el a mezőgazdaságban – mondta a Munkás utcai nappali pszichiátriai ellátó vezetője, Lévainé Bódi Szilvia. Akárcsak a PET-növényház, a kemence ötlete is az övé volt. – Az épület padlásán két használaton kívüli kémény volt.

Azokat közösen elbontottuk. Láncban adogattuk le a téglákat, amiket megpucoltunk. Egyik ellátottunk, Tajnai István irányításával építettük fel a kemencét. Ő sem tudta korábban, hogyan kell, de az internet sok segítséget nyújtott.

A két kémény így alakult át kemencévé. Egy szentesi képviselő is adományozott 100 kis méretű téglát, máshonnan pedig néhány vályogtéglára is szert tettünk.

A cikk ide kattintva folytatódik.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Tajnai István (balról) irányításával építették az ellátottak a kemencét. Sokat segített Antalfi Lajos és Katonáné Németh Gyöngyi is. Fotó: Kovács Erika

TOP 5