Skip to main content

 

A január végi meghirdetés óta már 280 bérlőjelöltje akadt a Veszprém megyei Megyernek, amelyet napi 210 ezer forintért bárki kibérelhet – közölte a falu polgármestere.

Pajer Kristóf elmondta, hogy több mint 300-an érdeklődtek a falubérlés iránt, amelyet a turizmus fellendítése céljából kezdtek – osztrák mintára – meghirdetni.

hirdetés

Hozzátette: 280-an már le is foglalták a falut, köztük magyarokon kívül érkeznek Ausztráliából, Afrikából, Svédországból és az Amerikai Egyesült Államokból is tavasszal és nyáron.

A vendégek között akad, aki új, az ő nevét feltüntető utcanévtáblákat kért a településre ott-tartózkodása idejére. Olyan is érkezik, aki örömmel él azzal a lehetőséggel, hogy néhány napig alpolgármesterként dolgozik majd – közölte a polgármester, hozzátéve: feladata az lesz, hogy amíg bérli a falut, addig minden a legnagyobb rendben menjen.

Megyer állandó lakosainak száma 39, hét vendégháza van, ezen kívül buszmegálló, lovak, csirkék és négy hektár termőföld – összegezte a polgármester, hozzátéve, hogy ő is budapesti lakos, onnan utazik hetente a faluba, amelynek a csendje, nyugalma és természetessége ragadta meg.

Helyszíni riport: Mit szólnak a helyiek az átnevezhető utcákról? Köszönnek-e előre a pesti vendégek? Miért lett budakeszi polgármestere egy Veszprém megyei kistelepülésnek? Egyáltalán: miért kellett feladni az internetet felrobbantó és a sajtó fantáziáját megmozgató apróhirdetést? Az MNO munkatársának megyeri riportját itt olvashatja.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5