Skip to main content

 

Egy kilencéves kisfiú a McDonald’sból kiszűrődő fénynél írta a házi feladatát, a róla készült fotó pedig felrobbantotta az internetet. Családjának élete nem várt fordulatot vett.

Egy fülöp-szigeteki McDonald’s előtt fényképezte le egy diáklány a kilenc éves Daniel Cabrerat, miközben tanult és a házi feladatát írta. Mint kiderült, a családnak ekkor nem volt rendes lakhelye, a házuk ugyanis leégett, és az édesanya munkahelyén, egy élelmiszerboltban húzták meg magukat.

hirdetés

A legkisebb fiú szorgosan tanult, mert bár életkörülményei nehezítették a dolgát, szerette volna befejezni az iskolát, hogy később segíthesse családját. A róla készült kép ellepte az internetet, és cselekvésre késztette a helyi politikusokat, szociális munkásokat: adománygyűjtésbe kezdtek, a kisfiú pedig ma már ösztöndíjasként tanul.

A fényképet készítő lány, Joyce Torrefranca a következőket nyilatkozta

Diákként nagy inspirációt jelentett nekem ez a látvány. Rájöttem, milyen szerencsés vagyok, hogy tanulhatok. Közben pedig hihetetlen, mennyire elterjedt ez a kép, és segítette a fiú és családját”.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5