Skip to main content

 

Egyre vonzóbbak a külföldi munkák a magyarok számára, derül ki, egy még 2014-ben végzett felméréséből.

A férfiakat a vendéglátóipari munkák vonzzák a legjobban

A statisztikából az is kiderült, hogy a férfiak inkább a vendéglátóipari munkákat részesítik előnyben. A legtöbb pályázatot ugyanis ilyen munkakörre adták be (16,99 százalék). Talán nem véletlen ez a tendencia, mivel jelenleg a legtöbb külföldi álláslehetőség a vendéglátóiparban érhető el (több mint 1200 pozíció).

hirdetés

A vendéglátóipari munkákat a logisztika (9,94 százalék), autóipar (9,29 százalék) és egészségügy (8,01 százalék) követi. Legkevesebben a marketing-pr-reklám és média munkakörben elérhető állásokra pályáztak, ezt követi az animátor és a kutatás-fejlesztés kategória.

A férfiak egyébként a legtöbbször (24,68 százalék) megjelölt németországi munka után sorrendben magyarországi, nagy-britanniai és hollandiai munkát választanának.

A nők választása az egészségügy

A női munkavállalóknál kicsit más az országsorrend: a németországi (26,32 százalék) és brit (25.39 százalék) állásokra pályáztak a legtöbben az egészségügyi (25,08 százalék) és idősgondozás-betegápolás (20,43 százalék) munkakörben meghirdetett állásokra.

A portál szerint az is magyarázhatja a magas pályázati arányt, hogy a külföldi munkáltatók magas fizetéseket és különböző, kedvező juttatásokat biztosítanak a magyar munkavállalók számára.

Az egészségügyet követik a vendéglátóipari, gyerekgondozói és adminisztrációs-irodai hirdetésekre beadott jelentkezések. A gyógyszerészet, mezőgazdaság, tanácsadó-felülvizsgáló és menedzsment munkakör érdekli a legkevésbé a női munkavállalókat. Legalábbis ez derül ki a kevés pályázat alapján.

A nők könnyebben belevágnak

Az online álláskeresési platform regionális felmérésből az is kiderült, hogy tavaly Magyarországról a nők közül többen (55.59 százalék) pályáztak külföldi állásokra, mint férfiak közül (44.41 százalék), és akkor még a brit állások hódítottak. Ez a tendencia az idei évben is megmaradt, azzal a különbséggel, hogy 2014. évtől a németországi munkavállalás a vonzóbb.

Tavaly külföldi munkára Nógrád megyéből érkezett a legtöbb női (69,23 százalék) és a legkevesebb férfi pályázat (30,77 százalék). Békésben meg pont fordított volt a helyzet, onnan jött a legkevesebb női (38,24 százalék) és a legtöbb férfi (61,76 százalék) jelentkezés.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5