Skip to main content

A legújabb mozifilmeket potom összegekért vehetjük meg a Google Play áruházában. Érdemes sietni, már folyik a hiba javítása!

November eleje óta lehet filmeket vásárolni és kölcsönözni a Google Play online boltjából. A cég egyre több filmet tesz elérhetővé, egyre több új és népszerű alkotás kerül be a kínálatba.

hirdetés

A kapkodás hevében azonban sikerült úgy feltölteni a filmeket, hogy azoknak az ára maradt, csak a valutát változtatták át forintra. Így a korábban 10-30 euróért vagy hasonló mennyiségű dollárért - tehát több ezer forintért - kapható filmek a magyarok számára 10-30 forintos árral jelentek meg a Google Play boltban.

Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmet, de saját teszteink is azt igazolták, valóban rossz árak szerepelnek az áruházban. Az olcsó filmeket itt érdemes keresni: néhány vásárlás után kollégánknak már elutasították a további filmek megvételét az egyébként helyesen megadott bankkártyával. Mint a banktól megtudtuk, erre azért került sor, mert az adott kártyához tartozó vásárlási tranzakciók limitjét kimerítette a sorozatos filmvásárlással: a Google Play ugyanis filmenként vonta le a néhány tíz forintot, nem pedig összesítve - hasonló biztonsági korlátozás másoknál is okozhat problémákat.

A hiba kijavításán valószínűleg dolgoznak: a főoldalon már főleg rendes áron kaphatóak a filmek, de egyes almenükben, mint a legnépszerűbb kategóriában még mindig meg lehet venni a Demónát 11,99 forintért, a kölcsönzés pedig ennél is kevesebb: 3,99 forint.

Az első hatvan legnépszerűbb film tartozik az olcsóak közé: azt nem tudni, hogy azért lettek népszerűek, mert a hiba miatt mindenki elkezdte megvenni őket, vagy pedig a Google akciójáról van szó, melynek során az appot próbálják népszerűsíteni.

Frissítés: A hiba megszűnt, a fenti listából sok film vasárnap reggel nem is elérhető, de olcsó filmek azért maradtak: A holnap határán például 1200 forint, de vannak 440 és 910 forintos filmek is bőven.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Forrás

Kép: Hibás árak a Google Playen, Forrás: Origo

TOP 5