Skip to main content

Ahogy kiszivárgott, a névtelen kommunikációra épít a Facebook új alkalmazása. A Rooms névre hallgató app mottója szerint néha kell egy hely, ahol senki nem tudja, hogy ki vagy. Az új szolgáltatás hétköznapi használat során is érdekes lehet, de a demokráciát korlátozó országokban, netán forradalmi helyzetben kifejezetten hasznos.

Magyarországról egyelőre nem érhető el, de valószínűleg hamarosan mi is letölthetjük majd a Facebook által fejlesztett Rooms alkalmazást. Az ingyenes mobilos program felhasználói regisztrációs adatok megadása nélkül hozhatnak létre chatszobákat, majd színezéssel, ikonokkal, képekkel és akár a lájk gomb megváltoztatásával teljesen testre szabhatják a környezetet.

A szobákban mindenféle tartalmat közzé lehet tenni, a szöveg mellett kép és videó is elfér. És persze a felhasználók, akik bármilyen kitalált névvel csatlakozhatnak szobákhoz, sőt akár szobánként más-más neve is lehet az embernek. Egy-egy szobára rátalálni a tagok által ismert, terjeszthető linkek alapján lehet, illetve az alkalmazás rögtön lementhető QR-kód formájában is elkészíti ezeket a webcímeket. A névtelen szobák elérhetőségének ilyen módon történő offline hirdetése kifejezetten jól jöhet a szólásszabadságot korlátozó országokban.

A Facebook által fejlesztett alkalmazásnak semmi köze nincs a közösségi oldalhoz, egyelőre teljesen önálló appként működik.

Forrás

Kép

TOP 5