Skip to main content

Érdemes ezt a videót megtekinteni. Számos kritikát hallunk, olvasunk uis azzal kapcsolatban, hogy mérgezi gyermekünket a média, ezen belül leginkább a tv és az internet, szülőként mégis sokan engedjük e tartalmak megtekintését.

Ki ne ismerné az idiótábbnál idiótább rajzfilmeket, hogy csak egy típust említsünk a sok közül, de utalhatunk a giccsesebbnél giccsesebb gyermekjátékokra is, amiket borsos áron vásárolunk meg, hisz gyermekünk látva ennek reklámját ezt akarja, ezt akarja. 

Így nevelünk fogyasztókat a multiknak? Saját gyermekeinket dobjuk oda prédának? 

A videó azért is jó, mert szakértők világítanak rá arra a sok káros hatásra, ami a médiából ömlik a gyermekekre, pl. a reklámokból, hogy enélkül a termék nélkül nem vagy elég jó, vagy a felnőtt tartalmakból, gondoljunk csak itt az erőszakos jelenetekre, szexre, stb.

Ha megnézzük a videót, már csak azon kellene elgondolkodni, nem káros-e mindez ugyanúgy a felnőttekre is, akár csak a gyermekekre. Véleményünk szerint uis csak annyi a különbség, bár elég sarkosan fogalmazunk, hogy menő gyermekjáték helyett a felnőttek minél nagyobb kocsit vásárolnak, lehetőleg drága cuccokban flangálnak, és a legújabb okostelefonon böngésznek...

Hogy a Waldorf koncepciója hogy megy a fogyasztói felfogással szemben, kiderül a filmből, mely itt tekinthető meg: 

Kapcsolódó anyagunk: http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/3493-mi-zajlik-a-gyerekek-agyaban-ha-teveznek

Béer

Kép forrása: http://alabamawaldorf.wordpress.com/2012/10/01/media-and-waldorf-education/

TOP 5