Skip to main content

Az óriási közfelháborodás és az állatvédők tiltakozása ellenére megtartják a pénteken kezdődő kutyahús fesztivált Kínában - írja a Huffington Post. A Julin városában élők a nyári napfordulót ünneplik a fesztivállal, amelyen a város kutyahúsfogyasztó hagyományait méltatják, egyebek mellett azzal, hogy rengeteg kutyából készült ételt esznek.

Az állatvédők szerint évente 10 ezer kutyát mészárolnak le a fesztivál ideje alatt, közülük sokat élve nyúznak meg és sütnek meg. Az aktivisták által közzétett képeken tucatnyi húskampóra akasztott, vagy az utak mellett felhalmozott döglött kutya látszik.

Kínában a kutyahúst tápanyagdús téli eleségként tartják számon, az orvosok pedig impotenciát és keringési zavarokat kezelnek vele.

Az aktivisták sokszor, sok fórumon próbálták meg betiltatni a fesztivált, még a brit és az amerikai hatóságokat is megkérték, vessenek véget ennek a barbarizmusnak.

A mozgalomnak azonban nem sikerült összegyűjteni 100 ezer aláírást, ami ahhoz kellett volna, hogy az Obama kormány tegyen valamit az ügyben.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2013/06/20/kutyahus_fesztival_lesz_kinaban/

Kép forrása: http://english.cri.cn/6909/2013/06/19/191s771055.htm

TOP 5