Skip to main content

Kiderült a pár nappal ezelőtt nagy port, vagy inkább vizet kavart sellő ügyének a forrása, és a teljes igazság is.

A videót az Animal Planet forgatta a sellőkről, melyet dokumentumfilmként le is adott.

A videóról hatalmas vita alakult ki, még a tudósok is egymásnak estek több esetben, a laikusok pedig egymást győzködik a neten arról, hogy a földön kívül is lehet élet és a víz akkora, hogy bármi is elképzelhető.
Persze sokan egyből megint elkezdték vádolni a híreket megjelentető videókat, hogy kacsa az egész!

A videó tehát egy fantasy dokumentumfilm az Animal Planet-től. Úgy is lehetne mondani, hogy az Animal Planet a grönlandi sellővel csakis kizárólag látogatottságot szeretett volna növelni, ami sikerült is neki, hiszen 3,6 millióan néztk meg a filmet az USA-ban.

Tehát az igazság az, hogy egy nem létező lény hozott rekordot az Animal Planetnek. A sellőket bemutató film címe a következő: Mermaids: The New Evidence

Érdekes, hogy sokkal több, mint kétmillió állatfaj él a bolygón, de az Animal Planet egy képzeletbeli lénnyel, a sellővel érte el nézettségi csúcsát. A videó pár nap alatt az egész világot bejárta és megosztotta az embereket, sőt még a tudósokat is.

A tavalyi évben egyébként már leadtak egy hasonló dokumentumfilmet, ami nem volt igaz.

A 17 éve működő csatorna legkedveltebb műsorai különben nem a hagyományos természetfilmek, korábban jó nézettséggel ment a Puppy Bowl (amelyben kiskutyák egy stilizált amerikai futball-pályán csibészkedtek), illetve az előző rekorder egy szintén fiktív lényekről, a sárkányokról szóló film, a Dragons: A Fantasy Made Real volt.

(Videó a „lényről” itt tekinthető meg: http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/sello-gronlandon-itt-a-video-es-az-igazsag/96945)

Forrás: http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/sello-gronlandon-itt-a-video-es-az-igazsag/96945

Kép forrása: 

TOP 5