Skip to main content

Melyek a CSR nemzetközi trendjei, és mi a helyzet itthon? A jövő útja a közös értékteremtés, vagy ez maga a helyesen értelmezett CSR? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a 2012. május 17-én, a Követ Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által rendezett CSR Piac műhelymunka szakértői és résztvevői. A rendezvény előzetesként szolgál és felkészítést ad a nemzetközi CSR-kezdeményezés harmadik magyar állomásához, a 2013-as CSR Piachoz.

A félnapos rendezvény fókusztémáiból néhány szemelvény. Enterprise 2020 címmel a nemzetközi kezdeményezéseket, a jövő vállalkozásának vízióját foglalják össze. 2020 vállalata felelősen, átláthatóan és nyereségesen működik, és az érintett csoportokkal szorosan együttműködve megoldásokat talál a környezet és a társadalmak problémáira.

Szó lesz az EU új CSR-stratégiájáról, amelynek célkitűzései: az Európa 2020, azaz az intelligens, fenntartható és bevonó-befogadó növekedés stratégiájának támogatása; az EU CSR-ben betöltött globális vezető szerepének erősítése; az EU-tagállamok CSR-stratégiáinak összehangolása.

A fórumon kiemelt szerepet kap a közös értékteremtés (Creating Shared Value – CSV) megvitatása, melynek alapja, hogy egy vállalat csak akkor lehet hosszú távon sikeres, ha nemcsak a részvényesei, hanem a társadalom számára is értéket teremt.

Kerekasztal-beszélgetésen osztják meg gondolataikat a meghívott állami, vállalati és civil szakértők arról, hogy a képviselt szektorok hogyan tudnak együtt értéket létrehozni a társadalom számára. (A rendezvényre május 10-ig lehet jelentkezni a www.csrpiac.hu oldalon.)

Forrás: http://nol.hu/lap/jotett/20120424-milyen_legyen_a_csr-piac_2013-ban_

Kép forrása: http://www.casestudy.co.in/tag/abstract/

TOP 5