Bányaiszapból készített téglákból épült fel egy környezetbarát ház Brazíliában, tekintve, hogy a térség (Ouro Branco), ahol a házat felállították, bányászmúltjáról híres, adta hírül az Inhabitat.

A ház minimalista stílusú, úgy is lehetne fogalmazni, hogy igen szerény, mégis teljes élettér lehet a minimalista életforma kedvelőinek.

hirdetés

Az épület működtetéséhez napelem és szélturbina állítja elő a kellő energiát, integrált szenyvízkezelő rendszerének köszönhetően pedig közelít a nulla-hulladék (zero-waste home) termeléshez.

Tekintettel arra, hogy a 48 négyzetméteres, kétszobás ház mesés kilátással bír a hegyvidéki területen, a homlokzatot üvegfal borítja, míg az épület többi fala helyi alapanyagból készített iszaptéglákból áll.

De beszéljenek helyettünk a képek! 

Ide kattintva bárki láthatja, hogy néz ki a ház kívül-belül, és azt is el tudja dönteni, tudna-e ilyen körülmények között élni. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Gustavo Penna Arquiteto e Associados - Facebook

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu