Skip to main content

 

Egy izraeli cég a Consumer Electronics Show-n (CES) azt ígérte, hogy már jövőre bemutatja az öt perc alatt feltölthető villanyautóját. Úgy tűnik, nem a levegőbe beszélnek, idén a fél perc alatt tölthető telefonjukat mutatták be.

A Storedot alapvetően mobiltelefonok számára fejlesztette ki az új akkutechnológiát: a nanotechnológiás telepek egy okostelefonnál kevesebb mint 30 másodperc alatt töltődnek föl, és ugyanez a megoldás alkalmazható elektromos autóknál is, amelyeknek legfeljebb néhány percre lehet szüksége a töltéshez. A telefonok akkumulátorproblémája már régóta napirenden van több nagy cég laborjában is, azonban a StoreDot aksijával kapcsolatban biztató jelnek tűnik, hogy nem laboratóriumi tudósok állnak mögötte, hanem egy cég.

hirdetés
 

Korábban megírtuk, hogy a Storedot befektetői között egy kínai telefongyártó is ott van – márpedig annak egészen biztosan fontos, hogy megelőzze megoldásával a konkurenciát. A StoreDot alapító-elnök, Doron Myersdorfot idéző Reuters szerint a nanopontos aksi jelenleg még túl vaskos ahhoz, hogy telefonokba szereljék, de várhatóan 2016-ra már megjelennek azok a mobilok, melyeket 30 mp alatt egy egész napra fel lehet majd tölteni.

Myersdorf ugyanezt az időpontot ígérte a hasonló elven működő villanyautóval kapcsolatban is, amelynek prototípusát a jövő évi CES-en mutatnák be.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5