Kassa mellett, Hernádszentistvánon építettek fel egy újabb olyan Hobbit-házat, ami csak és kizárólag természetes, illetve újrahasznosított anyagokból készült, írja a Bumm.sk.

Szabó István ötletgazda családja és önkéntesek segítségével tavasz óta építette a házat, ami mostanra készült el.

hirdetés

A valóban hobbit-házra hasonlító építmény falait zsákokba préselt agyagból alakították ki. A tetőkonstrukció fából készült, melynek hőszigetelését gumiabroncsokba telepített pázsittal és talajjal oldották meg. Télen a fűtést agyagkemencével és egy házilag szerkesztett napkollektorral oldják meg. 

Ráadásul nem elég, hogy a házikó alapanyagait Gandhi filozófiáját követve 20 km-es körzetből hozták, hanem készült hozzá egy hordóból és biciklikerékből barkácsolt szélmalom, ami generátorként működik, meg egy tükör négyzetekkel bélelt parabola antenna is, ami a bográcsoláshoz ad elég hőt.

Az építkezés technológiájáról videó is készült:

(Legutóbb hazai manóházak eladásáról adtunk hírt, úgy látszik azonban, egyre több öko vagy dombház épül e technológiával - szerk.)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu