Skip to main content

 

Miért ne lehetne kertészkedni a panelben a harmadikon? Friss növénykék, ízes fűszerek nőhetnek a lakásban akkor is, ha nincs balkonunk, vagy méternyi földecskénk, amit bevethetnénk.

Az Artsome Tech aranyos megoldást kínál: nem csak egy növénytermesztő láda, hanem kellemes fényével szobadísz is egyben: a hidroponikás növénytermesztés nem talaj közvetítésével, hanem tápfolyadék használatával működik. Méretei 53x50x47,5 cm, míg tömege beüzemelt állapotban 22 kg - ekkora hely még garzonban is akad.

hirdetés

My Smart Farm, vagyis az Én okos farmom: a Kicksterteres tőkegyűjtő kampányuk során 15 ezer dollárt céloztak meg, ami már összejött. Aki szabadidejében némi zöldet csempészne a lakásba, figyelheti az alkotók weboldalát, vagy elgondolkodhat azon, hogy egy kis lámpával és edénykével hogyan tudná mindezt otthon összebarkácsolni.

A termesztőládához 200 különböző növényt ajánlanak, melyek biztosan jól tűrik majd a benti létet – ezek között fűszerek, zöldségek és gyümölcsök is vannak. A fény elektromosan szabályozható, az oldalsó ventillátorok pedig állandó légmozgást biztosítanak – a hagyományos ablakpárkányos cserepekhez képest viszont mindenképpen hátrány az elektromos áram állandó igénye.

A 15 literes tápoldat-tartályban vízzel keverve ott van minden, ami a gyökereknek kellhet – a keringetésért víz- és oxigénpumpa felel. A közelmúltban az Origó is foglalkozott a talajfüggetlen kertészkedéssel, amely egyesek szerint jövő, mások szerint zsákutca – az biztos, hogy egyre nagyobb divat. Az ilyen kompakt méretű változatok segítségével biztos, hogy azok is megismerkedhetnek a hidroponikával, akiknek eddig eszébe sem jutott a növénytermesztés.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5