Skip to main content

Bojti Tibor húsáruit nagyon kedvelik a vevők a Szatyor Debrecen piacain, de ez nem volt mindig így, hisz Tibor anno nem hentesnek tanult. 

A családjával Hajdúböszörményben élő férfi géplakatos tanulóként végzett 1988-ban, majd rögtön ezután elkezdte az autószerelő iskolát is.

hirdetés

A kötelező sorkatonai szolgálat teljesítése után autószerelőként műhelyt nyitott, ugyanakkor a hentes szakmát is elsajátította, hiszen egyre nagyobb teret kapott az életében a növénytermesztés és az állattenyésztés, lévén, hogy a felmenői mindig a földből éltek, a családi gazdaságot pedig Tibornak is vezetnie kellett, amikor az rá szállt.

Tibor már gyerekként is szeretett az állatokkal, köztük disznóval, marhával, birkával és szárnyasokkal foglalkozni, az önfenntartó gazdaság révén pedig számos ősrégi receptet ismert, hogy kell például optimális fűszerezéssel elkészíteni a kolbászt, szalámit, sütni való hurkát és kolbászt, debreceni párost, turista szalámit vagy virslit.

Böszörményben hamar híre ment, hogy milyen finomak e termékek, miket elkezdett saját kedvtelésből magának és a családjának készíteni Tibor, így egyre többen jártak hozzá e finomságokért, ő pedig döntött, hentesként vállalkozásba kezd. Számítása bevált, ma már Debrecenben is elismert őstermelőként tartják számon.

Munkáját segíti az anyósa, a felesége és a lányai is, sőt, az egyik lánya élelmiszeripari mérnökként tudatosan készül a házias ízek továbbörökítésére.

Tibor azonban sosem hagy fel a kísérletezéssel, illetve folyamatosan figyeli az új piaci igényeket, mit szeretnének a vásárlói, ezért nemrég bővítette a kínálatát grill termékekkel vagy a népszerű Bojti féle csokrokkal is.

Hol és mikor kaphatók a termékek?

A hús és húskészítmények, hentes áru, tej és tojás kedden a Vénkerti Piactéren 17-18.30 között, a Gyergyó utca 1. sz. alatt, szerdán a Vasutas Egyetértés Művelődési Központban 17-18 óra között a Faraktár utca 67. sz. alatt, péntekenként a Huszár Gál Gimnáziumban 17-18.30 között a Diószegi út 21. sz. alatt érhetők el, illetve érdemes figyelemmel kísérni a Szatyor Debrecen FB oldalát.

További termelőkről és áruikról a kapcsolódó anyagok közt lehet olvasni. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egyre többen keresik az őstermelői árut a Szatyor Debrecen piacain

Nyitókép forrása: Bojti Tibor

TOP 5