Skip to main content
Magnus Aircraft repülőgép gyár beruházás Kína

Kép forrása: Magnus Aircraft Zrt.

Nemsoká repülőgépgyár épül Kínában, írja az Infostart az MTI híre alapján. 

A 175 millió eurós beruházást a kisrepülők gyártásával foglalkozó Magnus Aircraft Zrt. kínai leányvállalata, a Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing valósítja meg, melyet a kínai kormány 70 százalékban állami támogatással dotál.

hirdetés

A beruházás révén egy bemutatóterem, egy kompozit üzem, egy repülőgép összeszerelő és egy karbantartó egység, valamint az Óbudai Egyetem közreműködésével fejlesztési központ épül a Sanghaj mellett lévő Vuhszi városában.

A tervek szerint az új repülőgépgyár 300 új munkahelyet létesít, a vezetők leginkább magyarok lesznek.

Boros László, a Magnus Aircraft vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a hazai vállalat már 2017-ben, mikor a hazai gyárát elkezdte építeni, nyitott Kína felé.

Ennek következtében a Magnus Fusion típusú repülőgépük 2022-ben megkapta típusengedélyét az illetékes kínai légiközlekedési hatóságtól (CAAC), mely jelentős, meghatározó lépés a cég életében.

A jó kapcsolatoknak köszönhetően a magyar vállalat hosszútávú együttműködési szerződést írt alá a Rizhao Wohe Aviation Service Co. Ltd. vállalattal is, amely 50 darab Fusion repülőgépre adott le megrendelést az elkövetkezendő három évre 65 millió jüan értékben.

Boros László az MTI-nek elmondta még azt is, hogy a világjárvány ellenére 2 éve 10, tavaly pedig 15 Fusion típusú gépet gyártottak le, míg idén ez a szám már 45 és 60 között lesz.

Ennek ellenére a cég még veszteségesnek számít, 2023-ban azonban már „pozitív nulla eredménnyel“ zárnak, melyet a gazdasági fejlődés következtében várhatóan már csak nyereséges tárgyévek követhetnek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Kínában megvalósították a lehetetlent

Forrás - Nyitókép forrása:  Magnus Aircraft Zrt 

TOP 5