Skip to main content
Our Living Islands Írország

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az Our Living Islands nevű program július 1-jén lép életbe, melynek segítségével megállítható a népesség csökkenése a szigeteken, írja a turizmus.com.

Írország nyugati partjai mellett található az a 23 kis sziget, amiken az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a lakosság, elhagyatatottá váltak a települések, a házak.

hirdetés

A kedvezőtlen folyamatot megállítandó 84 ezer eurót, kb. 30 millió forintot kaphatnak azok, akik a támogatásból vesznek egy 1993 előtt épült lakóházat, és azt felújítve ezentúl benne laknak.

Nem mindegy, mire költik a pénzt

Nem mindegy ugyanakkor, a jelentkezők mire költik a pénzt, a hatóságok azt részleteiben is meghatározzák, így például az erőforrás a homlokzat kifestésére vagy a padlózat felújítására fordítható.

Croi Cónaithe elnevezéssel már ismert hasonló kezdeményezés Írországban, e program keretében azonban nem lehet ilyen sok pénzt igényelni.

Ennek oka vélhetően abban áll, hogy a szigeteken jóval több pénz kell a házak felújítására és korszerűsítésére, illetve a szükséges infrastruktúra is kiépítendő.

Tavaly hasonló program Skóciában is indult, erről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

50.000 fontot kap, ha egy skót szigetre költözik

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Nikolaus Bader képe a Pixabay -en. 

TOP 5