Skip to main content

Lucid Motors Lucid Air elektromos luxusautó 

A gépjármű részleteit közlő sajtóközlemény publikálása után hat héttel a Lucid Motors végre nyilvánosságra hozta a csúcsteljesítményű, luxuskategóriás elektromos meghajtású gépjárműve árát is, mellyel az előzetes pozicionáláshoz képest nem okozott meglepetést.

A 800 lóerős és egy töltéssel 832 kilométer megtételére képes Lucid Air Grand Tour változat 139 ezer dollárba (megközelítőleg 42 millió forintba) kerül majd.

hirdetés

Az 1080 lóerős Air Dream Edition változatért 169 ezer dollárt (megközelítőleg 51 millió forintot) kell majd leszurkolni, a négymodelles Air család legkisebb teljesítményű tagja pedig 80 ezer dollártól indul majd.

NOHA ÉRTHETŐ MÓDON A TESLA MODEL S-HEZ HASONLÍTJÁK AZ AIR CSÚCSMODELLJÉT, A KONSTRUKCIÓT ELSŐSORBAN OLYAN VÁSÁRLÓKNAK SZÁNJÁK, AKIK PÉLDÁUL MERCEDES-BENZ S-OSZTÁLYT VÁSÁROLNÁNAK.

A Mercedes-Benz AMG S 63 típus ára közel 162 ezer dollár (közel 49 millió forint), az S 560-é pedig körülbelül 105 ezer dollár (mintegy 31,5 millió forint).

Amikor rátértünk erre az útra a Lucid Motorsnál, és az első járművünket, a Lucid Air-t fejlesztettük, nem akartunk kompromisszumokat kötni. Már az elején elhatároztuk, hogy nem engedünk semmit a teljesítmény, az innováció és a luxus tekintetében

- mondta Derek Jenkins, a Lucid Motors dizájnért felelős alelnöke.

A Lucid szerint az Air az egyenáramú gyorstöltő hálózatra csatlakozva akár percenkénti 32 kilométeres hatótávú töltési kapacitással is képes tölteni a gépjármű akkumulátorát,

EZZEL AZ AIR LESZ A LEGGYORSABBAN FELTÖLTHETŐ ELEKTROMOS GÉPJÁRMŰ.

Tehát 20 perc töltéssel valós körülmények között közel 500 kilométerre is eljuthatunk majd vele.

Az Air legdrágább verziói, a Dream Edition és a Grand Tour modell 2021 második negyedévében jelennek majd meg. Utánuk következik az Air Touring 2021 negyedik negyedévében, végül pedig az alap Air valamikor a 2022-ben.

Az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Európa és a Közel-Kelet egyes országaiban már lefoglalhatók az első modellek 1000 dollár vagy - a limitált Dream Edition esetében - 7500 dollár előleg befizetésével.

Forrás: Cleantechnica.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás- A nyitókép forrása: Lucid Motors - Facebook

TOP 5