Toyota hibrid autó 

A Toyota és a Lexus mára több mint 15 millió hibrid autót adott el világszerte. Ebből Európában 2,7 millió, Magyarországon pedig közel 20 ezer darab talált gazdára.

A Lexusszal közösen jelenleg világszerte negyven, Európában pedig húsz hibrid autót forgalmazó Toyota 2019 végéig több mint 15 millió hibridet értékesített világszerte.

hirdetés

2019-ben a Toyota rekordszámú, több mint 1,9 millió hibrid autót adott el világszerte, amiből 250 ezer darabbal vette ki a részét a Lexus.

Európában a Toyota márka esetén 61, míg a Lexus esetében még ennél is magasabb, 96 százalékos a hibridek aránya az értékesítésekben.

A Toyota célja, hogy 2025-re világszintű értékesítéseinek minimum 50 százalékát tegyék ki a részben vagy teljesen elektromos autók.

Európában ennél is messzebbre megy a vállalat:2025-re 90 százalékban határozta meg a részben vagy teljesen elektromos autók arányát.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu