Skip to main content

 

A Travel and Leisure magazin az idei évben is megkérdezte olvasóit és utazóit, mely városokat találják a legbarátságtalanabbnak.

Természetesen az eredmények nem reprezentatívak és nem lehetnek teljesen objektívek sem, mindenesetre érdemes végigböngészni azoknak a városoknak a névsorát, amelyek felkerültek a szégyenlistára.

hirdetés

Nem oly régen a Travel and Leisure magazin a legbarátságosabb városokról is kiadott egy listát, ezekről ide kattintva lehet bővebben olvasni. Nemcsak a városok, hanem az egyes országok is rangsorolásra kerültek, a közelmúltban a World Economic Forum adott ki egy értékelést.

Íme, a legbarátságtalanabb városok listája:

1. Moszkva – A válaszadók a közlekedést, a moszkvai emberek szürkeségét, nem túl nagy segítőkészségét emelték ki, valamint a kulináris élvezetek hiányát említették. Bár vannak csodaszép látnivalók a városban, az összhatás mégis negatívnak hat.

 

2. Atlantic City – A leggyakrabban említett hibájaként azt róják fel a keleti part Las Vegasának, hogy a szerencsejátékon kívül semmit nem lehet a városban csinálni.

 

3. Szentpétervár – A harmadik helyen újabb orosz metropolisz, a visszajelzések ugyanazok, mint Moszkvánál voltak. Úgy tűnik, hogy az utazóknak nem jön be az orosz mentalitás.

 

4. Marseille – A francia kikötővárost maguk a franciák is vagy imádják, vagy utálják, nem csoda, hogy ugyanígy viszonyulnak hozzá a turisták is. Meglepő módon nagyon sokan hiányolják a városból a vendégszeretetet, de az angolok franciák iránti ellenszenve lehet, hogy még a Gyalog galopp híres francia őrös jelenetére, a „hülye angolok, angol hülyékre” vezethető vissza.

 

5. Los Angeles – Bár a város maga sem túl szép, mégis inkább a helyiek kivagyiságát, felsőbbrendűségét említik a nem túl pozitív kommentekben.

 

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Képek: pixabay

TOP 5