Skip to main content

Beindíthatja a következő ipari forradalmat a viszonylag új találmány, a 3D-s nyomtató. Ez a nagyszerű technikai eredmény felhsználható olyan területeken is, melyre eddig nem is gondoltunk, nem beszélve a pénzügyi és időtakarékossági előnyeiről.

A NASA nemrég a 3D nyomtatót arra használta, hogy rakéta motorhoz készítsen alkatrészeket, melyek úgy működtek, ahogy várták. De azt is tervezik, hogy egy 3D-s nyomtatót küldenek az űrbe a következő évben annak érdekében, hogy segítse az űrhajósokat az ISS alkatrészeinek legyártásában. A 3D-s nyomtatók felhasználása egyre szélesebb körű, a legújabb terület az építőipar, mely teljesen átalakíthatja az egész iparágat, sőt az egész emberi társadalmat.

Köszönhetően a "Contour Crafting -  Robotic Construction System" nevű cégnek, a 3D nyomtatót már fel lehet használni egy teljes ház felépítésére, ami egy 230m² -es ház esetében körülbelül 24 órát vesz igénybe.

A technológiáról itt tekinthető meg videó:

A cikk itt folytatódik: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/11/forradalom-az-epitkezesben-egy-230m-es.html#.UoucGtIyK6H

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/11/forradalom-az-epitkezesben-egy-230m-es.html#.UoucGtIyK6H

TOP 5