Skip to main content

Egy friss McKinsey & Co. felmérés meglepő eredményekkel szolgált: az Egyesült Államok elektromos jármű (EV) tulajdonosainak 46%-a fontolgatja, hogy visszatér a belső égésű motorral (ICE) működő autókhoz. 

Világszerte az EV-tulajdonosok 29%-a nyilatkozott hasonlóképpen. A legfőbb okok között szerepel a töltési infrastruktúra elégtelensége, az EV-k fenntartási költségei és a hosszú távú utazások során tapasztalható nehézségek, írja a TESLARATI.

hirdetés

A felmérés részletei és reakciók

A felmérés több mint 30,000, rendszeresen közlekedő személy válaszait tartalmazza. Az eredmények meglepőek, különösen annak fényében, hogy a Tesla és más EV-gyártók már jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a töltési hálózatok terén.

A közösségi médiában és a szakértők körében is szkepticizmus övezi a felmérést, hiszen sokan úgy vélik, hogy az EV-tulajdonosok elégedettek a járműveikkel, és ritkán térnek vissza a hagyományos motorokhoz.

Philipp Kampshoff, a McKinsey Jövő Mobilitás Központ vezetője is meglepődött az eredményeken. „Nem számítottam erre. Azt hittem, 'Ha egyszer EV-vásárló valaki, mindig az marad'” – nyilatkozta.

Az EV-k iránti érdeklődés még mindig magas

Annak ellenére, hogy sokan visszatérnének a belső égésű motorokhoz, a felmérésből az is kiderül, hogy az autóvásárlók 38%-a, akik jelenleg nem használnak EV-t, a jövőben fontolóra vennék egy elektromos vagy plug-in hibrid jármű beszerzését.

Emellett az EV-tulajdonosok 59%-a szeretne több digitális kapcsolódási szolgáltatást használni járművében a jövőben.

A felmérés eredményei vegyes reakciókat váltottak ki, és újabb vitát indítottak az elektromos járművek jövőjéről és a szükséges fejlesztésekről. Az autóipar szereplőinek figyelniük kell ezekre az aggodalmakra, hogy biztosítsák az EV-k iránti folyamatos érdeklődést és elégedettséget.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Norvégiában rengeteg e-autót adtak el, mégsem csökken a benzin értékesítése

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Midjourney

TOP 5