Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az amerikai elektromos autógyártó, a Fisker, alig egy évvel az Ocean nevű első modell piacra dobása után csődöt jelentett. 

A vállalat az elmúlt hetekben fokozatosan beszüntette a működését, írja az economx.

hirdetés

A Fisker Inc 2016-ban Henrik Fisker dán autótervező által került megalapításra, aki korábban a BMW-nél és az Aston Martinnál dolgozott, írja a The Wall Street Journal.

2020-ban a gyártó tőzsdére került az Apollo Global Management Inc. befektetési céggel kapcsolatban álló SPAC vállalattal való egyesülés révén. Bár az egymilliárd dolláros kezdeti tőkebefektetés lehetővé tette a vállalkozás elindítását, a pénz gyorsan elfogyott, és a Fisker nem tudta visszafizetni a legfontosabb befektetője felé fennálló adósságát.

A cég ugyan tárgyalt egy nagy autógyártóval a lehetséges beruházásokról és közös gyártásról, de a tárgyalások megegyezés nélkül zárultak.

A Fisker tavaly nyáron kezdte szállítani első modelljét, az Ocean elektromos crossovert, éppen akkor, amikor csökkenni kezdett az elektromos járművek iránti globális kereslet.

Idén júniusban a cég több mint 18 ezer Ocean elektromos járművet hívott vissza. Körülbelül 11 ezer autót a motorteljesítmény elvesztésének veszélye miatt, és további mintegy 7 ezret azért, mert a műszerfalon lévő jelzőfények és ikonok nem feleltek meg a hatósági előírásoknak. 

A cég a történtek ellenére bizakodó, és reméli, hogy kilábal a csődből, írja az Origo.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Jelentősen csökkent az elektromos autók értékesítése Németországban

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Zdravko Shishmanov képe a Pixabay -en.

TOP 5