Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Egyre több gazdag ember vesz luxus- vagy szuperbunkert, így legutóbb Mark Zuckerberg, adott erről hírt a Wired. 

Ez még önmagában nem is olyan érdekes hír talán, de ha hozzávesszük ehhez Max Levchin, a PayPal egyik alapítójának a nyilatkozatát, miszerint a gazdagok mintegy fele vásárol, fektet luxusbunkerbe, 2 kérdés minimum felmerül a hétköznap emberekben, miért ez a nagy igyekezet és miért éppen most.

hirdetés

Pár név a listáról

Jack Ma, az Alibaba alapítója, James Cameron rendező vagy William Foley üzletember is vett már magának bunkert, míg a rapper, Post Malone 3 millió dollárért építtetett magának egyet.

De a világ öt leggazdagabb embere közül Elon Musk és Bill Gates is tett már említést a bunkerek létjogosultságáról, fontosságáról.

Mit tud egy luxusbunker?

A Facebook alapítója a területet Kauai szigetén, Hawaii-n vette meg, a befektetés értéke meghaladja a 200 millió dollárt, ami egy szupergazdag embernek nem nagy összeg.

Az épületegyüttes, ha elkészül, két villából, kiegészítő épületekből fog állni, melyek között sportolási célból kondipark, úszómedence és teniszpálya épül majd.

Az ingatlanegyüttes minden szükséges elemmel el lesz látva, víz vagy áramellátással éppúgy, mint hangszigeteléssel, megerősített ajtókkal, kamerarendszerrel és liftekkel.

Korábban épültek természetesen szerényebb kivitelben is bunkerek, ezekről ide kattintva lehet olvasni, illetve videót megtekinteni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Akár a cukrot, úgy veszik a luxusbunkereket Amerikában

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Michelle Raponi képe a Pixabay -en.

TOP 5