Skip to main content

 

Hiába az óriási felháborodás és a hírességek tiltakozó levele, az ausztrál kormány kétmillió gazdátlan macska kiirtását határozta el, mondván: azok veszélyt jelentenek több őshonos fajra is.

A macskák a brit gyarmatosítókkal érkeztek Ausztráliába, és a kormány szerint  1788 óta legalább 27 őshonos faj kihalásáért voltak felelősek - írja az rt.com. Jelenleg 20-30 millió cica kószál a kontinensen, és minden egyes példányuk naponta, illetve leginkább esténként 5-10 őshonos fajtájú állatot öl meg.

hirdetés

Őshonos fajtákat veszélyeztetnek

A kormány mérgekkel és csapdákkal akarja megtizedelni a macskákat, hogy megvédjék azt a 124 őshonos fajt, amelyet, leginkább a házi kedvencek miatt, a kihalás fenyeget.

A terv persze óriási felháborodást váltott ki, az ügyben levelet írt az ausztrál kormánynak Brigitte Bardot francia színésznő, és az angol énekes Morrisey is, aki szimplán hülyeségnek nevezte az elképzelést.

A cica maradjon otthon

A kormány illetékese a válaszában rámutatott: szerint csak az elvadult macskákat teszik el láb alól, a házi cicákat nem bántják. Mindenkit arra bíztat egyébként, hogy tegyen chipet kis kedvenceibe, és tartsa őket otthon.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás 

A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5