Skip to main content
Meska Apák napja

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Apák napja alkalmából előtérbe kerülnek a férfiaknak szánt apróbb és nagyobb meglepetések. Az idei legnépszerűbb ajándékokat és az új trendeket bemutató cikkünkhöz a Meska két népszerű apák napi ajándékot készítő eladóját is segítségül hívtuk.  

Apák napját minden év június harmadik vasárnapján ünnepeljük, idén 2023. június 18-án. Az ünnep kitalálója egy amerikai hölgy volt, akit az édesapja egyedül nevelt fel öt testvérével együtt. Az ünnep célja kifejezni elismerésünket, szeretetünket és hálánkat az édesapák iránt, illetve hogy hangsúlyozzuk az édesapák szerepét a családban és a társadalomban.

Amikor az ember az apukájának, vagy a nagypapájának keres ajándékot, sokszor kétségbe esik, hiszen meglehetősen nehéz olyasmit kitalálni, ami nem porfogó, és ami nem egy a sok „lerágott csont” közül, netán még személyre szabott is. A két legerősebb elvárás ugyanis, hogy az apák napi ajándék hasznos és emellett egyedi is legyen. Körülnéztünk a Meska kézműves-design termékei között, hogy milyen népszerű apák napi ajándékokat találunk.

A Meskán évek óta slágertermék az az egyedi felirattal gravírozott mérőszalag, mely a GravirozottAprosag nevű kézműves boltban kapható, s melyet – ahogy készítője, István fogalmaz – szívvel-lézerrel, a fenntarthatóság jegyében készít. 

Szerinted minek köszönhető, hogy ekkora sikere van a terméknek?

István: Talán az, hogy ez a mérőszalag nem rövidéletű ajándék, nem egy porfogó, hanem örökéletű, személyre szabott és hasznos kézműves alkotás. Elfér a zsebben, s mindig kedves lesz annak, aki kapja. Volt olyan vásárlóm, aki lakberendező iskolát végzett, és a tanárainak vásárolt mérőszalagot egyedi gravírozott szöveggel – a mérhető tudást köszönte meg ily módon. Gyerekként belém nevelték, hogy a hasznosság elsőbbséget kell élvezzen a szépséggel szemben, éppen ezért mindig arra törekszem, hogy minőségi, praktikus és különleges munka kerüljön ki a kezeim közül.

ajun2 gravirozottaprosag product 330419 220502215103 568858 

Egy-egy ünnepi alkalom arról is szól, hogy jól érezzük magunkat, ezért egyre népszerűbbek a különböző apró apák napi ajándékok is. Apák napja kapcsán különösen sok ötletes ajándékot találhatunk, mint például a különböző sörös ajándékok, vicces feliratos képek, pólók, lábtörlők, kanalak, kártyajátékok, vagy az olyan fotós termékek, melyek képregényszerűen, vagy más vicces módon ábrázolják apát és a családot. Sokan keresik nyárra a jurtákat a környezettudatosság és a kaland jegyében, főleg ahogy egyre több apuka szeretne kalandokkal teli időt átélni gyermekeivel egy-egy kaland-hétvége alkalmával.

Fényképes ajándékok terén Nanetto Meska boltjában találunk egyedi összeállítású kollázsokat, csillagtérképet és harmonika kártyát. Orsolya, az alkotó elárulta, honnan jött az ötlet, hogy kifejezetten apák napi témájú termékeket készítsen:

Orsolya: Körbenéztem a Meskán, és láttam, hogy nincs ilyen, így belevágtam hiánypótló céllal. Apák napja előtt pár héttel már javában keresik, rendelik az egyedi fotókollázs-posztereket. A vásárlók azt mondják, egy ilyen poszter mindig képes mosolyt csalni az arcukra. Főleg a nagypapa-fiúunoka, az apa-fia kombinációkból és az „A” betűsből rendelnek sokat, valamint abból, amelyen egy kisfiú- és egy kislánysziluett „áll” egymással szemben. A sziluetteket én magam tervezem, a posztert, azaz magát a papírt fóliaréteg védi, így keret nélkül is minőséget képvisel, s időtálló, személyre szabott. 

Rendkívül népszerű a harmonika kártyám is, ami tulajdonképpen egy kihajtható leporelló fotóalbum. Előszeretettel ajándékozzák apák napjára nagypapáknak, mert nem foglal nagy helyet, becsúsztatható egy kisebb táskába, hogy amikor dicsekedni kívánnak az unokával vagy a boldog pillanatokkal, csak elő kelljen kapni. Arra kifejezetten ügyelek, hogy amikor csak lehet, újrahasznosított tasakban, dobozban küldjem a termékeimet a vásárlóimnak.

ajun2 nanetto product 35987 210722183435 443332 

Miért környezettudatos az, aki fából készít dolgokat, ha fákat kell hozzá kivágni? – kérdezhetik sokan. Mit szoktál válaszolni az ilyen és hasonló kérdésekre?

István: Az erdők hatással vannak a klímára és védelmet nyújtanak állatnak és embernek. Számomra fontos, hogy pontosan ismerjem és nyomon tudjam követni a faanyag származását, éppen ezért kizárólag fenntartható forrásból származó fát használok a munkám során. A fenntartható forrásból származó fa felelősségteljesen kezelt erdőkből származik, ahol a kivágott egyedeket folyamatosan pótolják, így nem sérül a környezet, illetve az őshonos növény- és állatvilág. Ezeket a fákat eleve azért nevelik, hogy alapanyag legyen belőle. Emellett a csomagolóanyaggal is igyekszünk takarékosan bánni: sokszor azokba a dobozokba csomagoljuk a termékeinket, amik hozzánk kerültek a rendeléseink során. „Zöld” koncepciójú esküvőkre, valamint születés- és névnapokra sokan keresik a fából készült gravírozott virágainkat. Volt, aki ezzel a szöveggel kért a párjának: Addig szeretlek, míg ez a virág el nem szárad.

Tudnál említeni olyan terméket a Meska kínálatából, amit te magad is szívesen ajándékoznák édesapádnak?

István: A villáskulcs végű étkészlet nagyon ötletes. Tökéletes ajándék egy autószerelő apukának is, vagy bárkinek, aki szeret ezermesterkedni.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Freepik - További képek:  gravirozottaprosagok.meska.hu, nanetto.meska.hu 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5