Skip to main content
laptop akkumulátor

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Kevesen gondolták volna pár évvel ezelőtt, hogy a hordozható számítógépekkel ennyi mindent lehet csinálni. 

Nehezen lehetett volna elképzelni, hogy az asztali számítógépet egy laptop helyettesítse. A modellek teljesítménye úgy nő folyamatosan, hogy a készülékek vastagsága csökken. Így aztán egyre többen váltanak hordozható gépre azok is, akiknek a hordozhatóság nem lenne fontos.

Monitorok

Amikor néhány éve megjelentek a folyadékkristályos monitorok megfizethetetlenek voltak, ma azonban már középszerű áron megvásárolhatóvá váltak. Messze vannak még ugyan az olcsótól, de megfizethetők. Elfogadható áron, jó felbontást adnak, némelyik típusba már be van építve az USB-csatlakozó, amely alkalmassá teszi arra, hogy bármilyen tároló eszközről fényképeket vagy fájlokat lehessen megjeleníteni rajta. Léteznek forgatható változatban is, melyek bizonyos szögben rögzíthetőek.

Újdonságok

Természetesen a lényeg a mobilitás, ennek azonban nagy lökést adott a Wi-Fi technológia terjedése amivel javul a laptopok teljesítménye. A korszerű technológia megszüntette a vezetékek tömkelegét bárhol rá tudnak csatlakozni az internetre a Wi-Fi segítségével.. Az akkumulátorok üzemideje is meghosszabbodott, így sok laptop tovább bírja 2-4 óránál, ami alkalmassá tette a laptopokat filmek nézésére.

Aki hajlandó kétszeres árat fizetni, az a nagy teljesítményt nagyobb processzorral és memóriával kapja, ultrakönnyű kivitelben. A teljesítmény és a hordozhatóság skála egyik végén a viszonylag nehéz, a másik végén a szuperkönnyű notebookok találhatók. Súlyuk az 1-1,6 kg között mozog, hosszú akkumulátor élettartammal,beépített lejátszókkal - CD/DVD -, mobil csatlakozással rendelkeznek. Némelyek nemcsak email írásra és internetezésre, de még grafikai tervezésre és szövegszerkesztésre is használják.

Jó hír, hogy némely gyártó már nem csak a fekete színt helyezi előtérbe, tanultak az Apple-től. A hagyományos laptopok piacán még nem fulladtak ki a lehetőségek, a Compal előállt egy új koncepcióval, lényege, hogy a csuklótámasz , a billentyűk alatti rész egyszerűen behajtható a billentyűzet alá. Így a laptop kevesebb helyet foglal el, ideális minden munka környezetben.

Természetesen ilyenkor nincs érintőpad, de az egérrel ennek a hiánya megoldható, a dizájn segít a hűtésben is, és elrejti a plusz portokat. Azt viszont még nem tudni, hogy melyik gyártó lesz az aki ebből terméket állít elő, pedig igény biztosan lenne rá, mint mindenre ami helytakarékos megoldással készül.

A folyamatos laptop használat elengedhetetlen eleme a töltő, amire folyamatosan szükségvan a működéshez, ezért a laptop töltő adapter vásárlása a Laptop Akkumulátor webáruházban bármikor megoldható.


Összegezve

A számítógépek piacán hihetetlen méretű és gyorsaságú fejlődés folyik. Ami ma még el sem képzelhető holnap megvalósul. Egyre nagyobb teljesítményű, egyre gyorsabb és egyre kisebb méretű hordozható számítógépek, laptopok jelennek meg a piacon, folyamatosan csökkenő áron.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Fotó: Yan Krukau: pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5