Skip to main content
Selector Digitális Marketing Ügynökség

Kép forrása: Selector Digitális Marketing Ügynökség

Manapság egy hiteles szakmai honlap nélkül kevésbé válhatunk sikeressé az online világban. De vajon hogyan kerülhet jó pozícióba egy weboldal a keresőoldalakon? 

A weboldalak hitelessége nélkül, elveszíthetjük a látogatók bizalmát, mit tehetünk ennek elkerülése érdekében?

Mit értünk a hiteles weboldal alatt?

Egy weboldal akkor tekinthető hitelesnek, ha a tartalom és a vizuális elemek alapján a látogató megbízhatónak találja az adott vállalkozást. Így nagyobb eséllyel veszik fel a kapcsolatot velünk, vagy adnak le egy rendelést. Sokszor a probléma az, hogy a weboldalak felépítése nem megfelelő, vagyis a legfontosabb elemek hiányoznak, amelyek nélkül kevésbé lehetünk hitelesek egy látogató szemében.

A weblap nem más, mint üzlet!

A weboldalak üzleti céllal születnek meg, ezért befektetésként szolgálnak, ami akkor eredményes, ha támogatja a vállalkozást a bevétel generálásában. A tapasztalat azt mutatja, hogy a weboldal készítést még mindig sokan egy részletesebb bemutatkozó oldalnak tekintik.

Milyen elemek teszik hitelessé a weboldalt?

1. Egységes arculat

Az első benyomás kiemelten fontos a weboldalak esetében is, hiszen sokkal megnyerőbbek lehetünk egy letisztult arculattal. Lehetőség szerint stock fotókat is alkalmazzunk.

2. Igényes webszöveg

Törekedjünk arra, hogy a célközönség nyelvezetére odafigyelve, mindig helyesírási hibák nélkül íródjon a webszöveg.

3. Felhasználóbarát felület

Az elsődleges cél, hogy az ügyfeleink könnyen eligazodjanak az üzleti weboldalunkon, és gyorsan hozzájussanak az őket érintő információkhoz. A weboldal felépítése legyen egyértelmű, vezessük oda a látogatót a kapcsolatfelvételhez.

4. Gyorsabb weboldal

A sebesség kulcsfontosságú egy weboldal esetében, ugyanis, ha 3-4 másodpercnél később tölt be, senki sem fogja kivárni, ezzel pedig potenciális vásárlókat veszíthetünk el. A lassúság a keresőnek sem előnyös.

5. Szakmailag hiteles weboldal

Ide sorolhatunk minden olyan tartalmat, amely növeli a megbízhatóságot. Ilyen a portfóliónk, elégedett ügyfeleink véleménye. Ezeket mind fontos megjelenítenünk, ha a szakmai hitelességet akarjuk erősíteni.

6. Felhasználói fókusz: „A Rólunk oldal”

A bemutatkozó rész az egyik legmeghatározóbb, ugyanis ott fejtjük ki a vállalkozás célját, személyes gondolatainkat, és ami a legfontosabb itt ismernek meg minket. Ide szoktak bekerülni a közös csapat fotók, partnerek, díjak.

7. Saját domain cím és tárhely

A látogatók nem fogják hitelesnek gondolni azt a vállalkozást, amelyiknek nincsen saját domain címe és tárhelye. Szintén elengedhetetlen az SSL tanúsítvány, ugyanis a Google hátrébb sorolja azokat a weboldalakat, amelyek nem HTTPS protokollal működnek. Továbbá a személyes adatok kezelésénél, és a bankkártyás fizetésnél szintén kötelező.

8. Árak egyértelmű feltüntetése

Célszerű az árak feltüntetésénél a legegyszerűbb megoldásokra törekedni, legyenek egyértelműek a termékleírások és a csomagajánlatok. Nem érdemes egyszerre túl sok csomagot kínálni, hiszen ezzel elbizonytalaníthatjuk a látogatókat.

9. Videó a weboldalon

Amikor egy terméket szeretnénk megismertetni a vásárlókkal, használjunk egy jó minőségű videós tartalmat. Nagy valószínűséggel sok érdeklődő rá fog kattintani. Figyeljünk a lényegre törő videók gyártására és a címek optimalizálására.

Érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy az üzleti weboldalunk hiteles és figyelemfelkeltő legyen a látogatók számára. Mérje fel a legjobb weboldal készítő lehetőségeket. Menjen biztosra, és kérjen fel egy profi csapatot erre a feladatra! A Selector Online Marketing Ügynökség megbízható szakértelemmel áll a rendelkezésére.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (X)

TOP 5