Skip to main content
bőrápolás öregedés

Az évek előrehaladtával a bőr megváltozik, hiszen természetes öregedési folyamatok indulnak meg benne. A mimikai ráncok mélyülnek, a bőr feszessége csökken, az arc kissé megereszkedik.  

A bőr érése során a bőrápolási rutin megváltoztatása szükséges, hiszen azok a termékek, amelyek ideálisak voltak 30 évesen, azok 50 évesen már biztosan nem megfelelőek. Ha viszont odafigyelünk a helyes bőrápolásra, valamint a bőr táplálására, akkor az arc tovább megőrzi rugalmasságát.

A szépség nem az életkortól függ!

Tévedés azt hinni, hogy az idősödő bőr problémát okoz! Minden életkorban lehetünk szépek és ápoltak, ugyanis a szépséget nem az életkorunk határozza meg. Azonban a bőrápolásra mindig oda kell figyelni, erre pedig a claudiashop.hu Helia-D professional termékcsaládja tökéletesen alkalmas. 

A szépség, a külső és a belső harmónia egységéből sugárzik a külvilág felé, ezért figyelni kell arra, hogy minden életkorban pozitív életszemlélettel rendelkezzünk. A magabiztos, önmagával elégedett embernek olyan kisugárzása van, amitől mindenki szépnek és kiegyensúlyozottnak látja.

Mit tehetünk bőrünk feszességéért?

Nem kell a plasztikai sebész kése alá vágynunk, ha megjelentek rajtunk az első ráncok, vagy azt észleljük, hogy az arcbőrünk kezd megereszkedni. Megfelelő kozmetikai készítmények használatával ugyanis feltölthetjük élettel a bőrt, így sokáig megmaradhat frissessége, üdesége. 

A bőrfeszesítő krémek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek hidratálják táplálják az arcbőrt, ezáltal késleltetik az öregedési folyamatokat.

Miért öregszik a bőr?

Az évek során egyre kevesebb elasztint és kollagént termel a szervezet, ezek a vegyületek felelősek ugyanis azért, hogy a bőr rugalmas maradjon. Ha a testünket egy ponton megnyomjuk, akkor utána visszaugrik az eredeti állapotába. Ez az elasztinnak köszönhető.

A bőrfeszesítő krémek ezeket a hatóanyagokat tartalmazzák, mégpedig akkora méretben, hogy azok be tudjanak jutni a mélyebb rétegekbe is.

Milyen vegyületek segítik a bőr feszesen tartását?

  • Peptidek: támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait, regenerációját, helyreállítják a sérült kollagénsejteket.
  • Retinol: feszesíti, rugalmassá teszi a bőrt.
  • Hámlasztó hatású vegyületek: megújítják az arcbőrt azáltal, hogy eltávolítják az elhalt hámsejteket, és ösztönzik új sejtek létrejöttét.
  • Fényvédő vegyületek: óvják a kollagénraktárunkat azzal, hogy kiszűrik a káros UV-sugárzást.
  • Egészséges étrend: nemcsak kívülről, hanem belülről is támogathatjuk bőrünk egészségét. A zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával antioxidánsokat juttathatunk a szervezetbe.

A bőrvédő- és feszesítőkrémek használatát lehetőleg már akkor el kell kezdeni, amikor még úgy tűnik, hogy nincs is rájuk szükség. Ugyanis mint sok mindenben, itt is nagyon fontos a megelőzés, ezért a bőr védelme és táplálása már akár a 20-as években elkezdődhet. Arra kell figyelni, hogy a krémek közül mindig azt használjuk, melyet az adott életkorra ajánlanak, ezáltal mindig a legoptimálisabb hatóanyagokhoz juttathatjuk hozzá a bőrünket.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5