Skip to main content
epkezlab.com munkaruha

A fakitermelés, az erdészeti és más veszélyes munkák jelentős kockázattal járnak, így a balesetmegelőzés érdekében elengedhetetlen a megfelelő, maximális védelmet nyújtó munkaruházat és védőfelszerelés biztosítása, illetve viselése.  

A munkáltatók kötelesek munkavédelmi ruházatot biztosítani a veszélyes munkakörökben dolgozók számára, ehhez pedig felmérni a munkavégzésből eredő kockázatokat. Milyen a megfelelő nadrág a munkavállalók számára? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie?

Speciális védelem tetőtől talpig

Számos munkakör tartogat magas kockázatot, ennek ismeretében, a dolgozók egészségének és testi épségének megóvása érdekében szükség van munkavédelmi ruházatra. A fakitermelésben, illetve a gép- és építőiparban valamennyi testrész közül a lábat veszélyeztetik leginkább a láncfűrész, illetve üveg- és éles tárgyak, szerszámok okozta sérülések. Az Épkézláb Munkaruha vágásbiztos nadrágjai nagyszerű megoldást nyújtanak a veszélyek kivédésére. 

A vágásbiztos nadrág pajzsot képez a veszélyes eszközök, szerszámok és a munkavállaló testfelülete között, így megvédheti a dolgozót a halálos sérüléstől, egy megcsúszott láncfűrész vagy egy éles szerszám, törött üveg nem okozhat végzetes balesetet az alsó végtagon. Ezek a pantallók innovatív anyagokból, több rétegben, speciális technológiával készülnek, így többletbiztonságot nyújtanak.

Mitől lesz vágásbiztos egy nadrág?

A vágásálló technológiával készülő védőnadrágok különböző típusú, több rétegben varrott textíliákból állnak, és a hajtókerékkben felhalmozódó szálak révén képesek lelassítani, blokkolni a láncfűrész pengéjét. 

A vágásbiztos szálak kétfélék lehetnek, a lánc blokkolását vagy tömítését előidéző kötött nejlonszálak, illetve vágásálló kevlár szálak. Utóbbiak lassítják a lánc mozgását, ezáltal megnehezítik a vágást, a dolgozó testfelületének elérését. Egyes munkaruházatok egyik vagy másik, míg mások mindkét típusú szálat alkalmazzák a védelem növelése érdekében. A vágásálló szálakból készült ruházat kisebb súlyú és drágább, mint az eltömődő szálakból készült.

Milyen típusú vágásbiztos nadrágot vásárolhat?

A vágásbiztos nadrágokat alapvetően 2 típusban készítik a gyártók, a kisebb védelmet nyújtó, csak a lábszár elülső részén védő, illetve a teljes lábszárat óvó nadrágokat. Az egyes munkakörök esetén egyedileg, kockázatelemzés útján kell meghatározni a veszélyek mértékét, ezáltal a munkaruházat védelmi besorolását. 

A dolgozók komfortja érdekében valamennyi vágásbiztos nadrág megfelelően rugalmas, kiválóan szellőzik, illetve egyes modellek vízlepergető anyagból is készülnek. A nagy hőnek kitett munkakörnyezetben jól szigetelő védőnadrágot szükséges viselni a hőstressz elkerülése végett.

Más munkavédelmi ruházatokhoz hasonlóan a vágásbiztos nadrágoknak is elsődlegesen a munkavállalók biztonságát kell szolgálnia, emellett azonban magas viselési komfortot, valamint tartósságot is biztosítani.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5