Skip to main content
pipa dohányzás

A dohányosok is tisztában vannak azzal, hogy a dohányzás káros az egészségre, azonban a füstölés iránt érzett szenvedélyük erősebb, ezért született meg egészségük érdekében a filter, amely kiszűri a káros anyagokat.  

A dohányzást biztonságosabbá tevő füstszűrőt nemcsak cigarettákban, hanem pipákban is használhatunk, így megvédhetjük magunkat a kátrány és a nikotin ártalmas hatásaitól. Persze a leghatékonyabb megoldás az lenne, ha egyáltalán nem dohányoznánk, de legalábbis csökkentenénk a mennyiségét, azonban már azzal is sokat tehetnénk, ha filtert alkalmaznánk. Milyen típusai léteznek? Melyik miben használható?

Jótékony hatású pipafilterek

A pipázás szenvedélyét választók a pipadohány élvezetéhez számtalan fontos és praktikus kelléket beszerezhetnek a Humidorshop.hu pipa és pipás eszköz kínálatából. A széles választékban helyet kapnak a különféle típusú és márkájú pipák, pipatárolók, speciális gyújtók, valamint a töméshez, tisztításhoz szükséges szerszámok.

A dohányosok közül nemcsak a cigarettáért rajongók számára létezik megoldás az egészségre káros kátrány és nikotin kiszűrésére, hanem a pipások is élvezhetik a filterek kínálta előnyöket. További pozitívumuk a cigaretta szipkáknak, hogy megakadályozzák, hogy a dohányzás után szag maradjon a kézen. A különböző méretű pipaszárakba is létezik megfelelő filter, erre a kiválasztásnál figyeljen, de vásárolhat átmérőt csökkentő adaptert is. 

A legnevesebb Denicotea szűrők

Az 1932-ben Kölnben alapított német Denicotea készíti a legkeresettebb, szilikagéllel ellátott 9 mm-es cigaretta- és pipafiltereket. A szűrők eredetileg a dohány keménységét, illetve az ujjak nikotintól történő elszíneződését voltak hivatottak csökkenteni, azonban használatuk elősegíti a dohányzás élményének javítását is, ugyanis nemcsak a füst káros összetevőinek mintegy 60%-át szűrik ki nagy hatékonysággal, hanem felszívják a felesleges nedvességet is, csökkentik a dohányzás fogakra gyakorolt hatását. 

A Denicotea által gyártott jól felismerhető, piros kupakkal ellátott szűrők elhasználódása jól látható, ugyanis színe a használat során, kb. 5-8 pipázás után átlátszóból sötétbarnára változik, így jelzi, hogy megérett a cserére. 

Milyen filtert válasszon a pipába?

A dohányzás ártalmainak csökkentése érdekében fontolja meg a pipafilter használatát! Köztudottan vannak pipások, akik szerint a szűrők befolyásolják a dohány ízét, ezért nem használnak filtert, de számukra megoldást jelenthet a Savinelli Dry System, ami szűrő nélkül is szárazon tartja a dohányt, illetve hozzávaló, 100%-ban természetes balsafa szűrővel használható. 

A legtöbb pipás a szilikagél filterekre szavaz, mivel ezek beszerzése, valamint behelyezése és eltávolítása gyors és egyszerű, olcsóak, továbbá ez a típusú szűrő lehetőséget ad a dohány aromájának legteljesebb élvezetére a káros hatások csökkentése mellett.

Amennyiben fontos Önnek az egészsége, próbálja ki a pipafilterek használatát, válasszon a pipájának megfelelő méretű, valamint az igényeinek megfelelő anyagok közül!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5