Skip to main content
fogpotlasklinika.hu

Előfordulnak olyan fogászati esetek, amikor csontpótlás is szükségessé válik, ilyenkor a csonthiány klasszifikációja döntő annak tekintetében, hogy melyik technika lesz a legeredményesebb. Természetes, hogy felmerül kérdésként, hogy vajon mennyire tartós, egyáltalán biztonságos-e? Az alábbiakban ezt a témakört érintjük.  

Hogyan válasszunk klinikát?

A legtöbbünk érez némi félelmet a csontpótlásos-implantológiai eljárások kapcsán, holott van lehetőségünk olyan specialisták mellett dönteni, akik valóban ennek a területnek a mesterei. A Halász Klinika csontpótlásait tekintve messze felülmúlja a tartósságról alkotott véleményünket. A tízéves garancia tehát nem egyedül a fogpótlásokra jár, hanem a csontpótlásra is. 

Legfőbb céljuk, hogy kitolják a tíz évet és akár életre szóló implantátumokkal biztosítsák a gondtalanságot. Érdemes tehát olyan klinikára voksolni, ahol jártasak ezekben az eljárásokban, mint például az említett Halász Klinika. Nem csupán csontpótlások terén kiemelkedőek, hanem adott a lehetőség akár csontpótlás nélkül is elvégezni az implantációt.  

Milyen elkerülő technikák érhetők el?

Számos csontpótlást elkerülő technika is adott, ugyanis a felszereltségük, szakmai tudásuk, többéves tapasztalatuk mind lehetővé teszi ezt. Ezeknek az eljárásoknak a legfőbb előnye, hogy nem válik hosszabbá a gyógyulási idő, ugyanakkor az implantációval egyidejűleg elvégezhetők egy lépésben, sőt költséghatékonyabbak is.

Például a teljes fogatlanságra kifejlesztett All-on-4 eljárással azonnali terhelés végezhető, ideiglenes híd kíséretében. Természetesen nem ez az egyetlen lehetőség, a páciens saját csontjának “manipulálása” is jelenthet plusz opciót. Ez esetben speciális eszközökkel és technikák segítségével a csont növelése-tágítása-bővítése történik. 

Annak eldöntése, hogy végül mely metódus lesz a legideálisabb, természetesen függ a szájüreg állapotától, érdemes a szakember véleményére hagyatkozni, hogy a legkiválóbb eredményekkel számolhassunk.

Mire ügyeljünk a csontpótlás kapcsán?

Mindig lényegi kérdés, hogy vannak-e tiltott tevékenységek, illetve kontraindikált állapotok, amelyekben nem végezhető el. Bizonyos beavatkozások például erős dohányosoknál nem ajánlottak, méghozzá a magas sikertelenségi ráta miatt. 

Ennek fényében érdemes alaposan átgondolnunk, hogy abbahagyjuk a káros szokásainkat és inkább az egészségünkre fókuszáljunk. A gond csupán az, hogy nem kevés idő szükséges ahhoz, hogy helyreálljon a szájüreg optimális vérellátása, valamint dohányosoknál a regenerációs folyamatok is sokkal lassabban mennek végbe, nem ugyanolyan hatékonysággal, mint ideális esetben.

A biztonságos, tízéves garanciát kínáló megoldás elérhető, léteznek elkerülő metódusok is, de az együttműködés és az ajánlások betartása elengedhetetlen a pozitív kimenetelhez.

Bízzunk a szakemberekben, és ne féljünk mielőbb cselekedni!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5