Skip to main content
modellfutar.hu figura

Bármilyen makett megalkotása is a cél, a figurákkal együtt válik igazán élethűvé. Nem lehet teljes egy repülő pilóta nélkül vagy egy háborús csatamező katonák nélkül. Ahogyan egy busz is az utasok által telik meg élettel. Az egyedi karakterek adják meg azt a pluszt, amellyel komplett lesz a remekmű.  

A figurák jelentősége a makettezésben

Éppen egy jármű utasaira vagy katonai repülők pilótáira lenne szükséged? Ez esetben érdemes szétnézned a Modellfutár választékában megtalálható figurák között. Akár terepasztalt építenél, akár egy konkrét csatát modelleznél le, bőséges opció kínálkozik a karakterek terén.

A makettezés során valóságbeli járműveket, harctereket, különleges helyszíneket reprezentálsz, de mindez nem lehet komplett, ha akár egyetlen elem is hiányzik. Képzelj el egy repülőteret emberek nélkül vagy egy sereget katonák nélkül, de a tankok és a terepjárók is sokkal realisztikusabbak, ha a vezető is helyet kap a kabinban.

Ennél a hobbinál elengedhetetlen, hogy az alkotást megelőzően utánanézz egy kicsit a sztorinak, hiszen minél jobban beleásod magad, annál ütősebb lesz a végeredmény. Az igazán realisztikus remekművek sajátossága, hogy teljes mértékben visszaadják a valódi jellemvonásokat, az adott esemény, tárgy, vidék jellegzetességeit. Ehhez hozzátartoznak a kiegészítők is, a karakterek, akik a lényegét adják az egész makettnek.

Ezek a figurák az embereket különféle szituációkban ábrázolják, s éppen abban rejlik a különlegességük, hogy tökéletesen megállják a helyüket abban, amire tervezve lettek. 

Megalkotnál egy konkrét jelenetet? 

A tankok előrenyomultak, a terepjárók épp indulásra készen, de hiányzik még néhány katona, akiket elhelyezve a terepen megteremtheted az adott történelmi korszak hangulatát. Minden egyes elem számít, hiszen nem egyedül a festésen múlik, hogy élethű ábrázolása legyen egy valóságbeli pillanatnak, hanem a kiegészítők, a környezet, a kisebb kellékek mind jelentősek.

Hogyan vágj bele? Elsőként gondold át, hogy mit szeretnél létrehozni: terepasztalos modellezésben gondolkodsz, konkrét helyszín miniatűr mását készítenéd el otthonodban, vagy épp egy katonai járművet a hozzátartozó egyénnel?

Ezután elkezdhetsz nézelődni a rendelkezésedre álló figurák palettájában. Segíthet, ha egy kicsit olvasol is az esemény hátteréről, hiszen így sokkal inkább tudni fogod, hogy mire vállalkozol. 

Érdemes egy picit azonosulni azzal a világgal, gondolatban bejárni a környéket, átérezni az egész miliőnek a hangulatát.

Festhető, összeállítható figurák

Máris meghoztuk a kedved? A figurák összerakása, festése tulajdonképpen művészet, hiszen aprólékos, precíz munkát igényel a folyamat. Ügyelni kell a választott színekre, gondosan kell megválasztani a szükséges szerszámokat és a ragasztót is. 

Arra biztatunk, hogy veselkedj neki, tapasztald meg az alkotás örömét! Minél gyakorlottabb leszel a sikerélmény garantáltan nem marad el!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5